Näin väsytät bordercollien - tok tok tokoilemalla(kin)

Herätys sunnuntaiaamuna seitsemältä, lenkki Juhan kanssa ja muiden aamutoimien jälkeen kaksi mustavalkoista autoon ja nokka kohti Korsoa. Perillä miltei 5 tuntia tietoa, neuvoja ja vinkkejä koiran kouluttamisesta, myös henkilökohtaista opastusta omat koirat koekappaleina. Sitten kotiin ja taas liikenteeseen vajaaksi pariksi tunniksi, koirille ruuat ja hivenen lepoa ja tokotreeneihin reiluksi tunniksi. Johan hyytyivät!

Tosin hyytyi emäntäkin, aikamoista tulemista, menemistä ja oppimista koko päivä.

Sirke Viitasen vetämä koulutusaamupäivä oli erittäin antoisa, mielenkiintoinen ja hieman tuskainenkin kun tajusin, mitä virheitä olen koirieni treenaamisessa tehnyt. Onneksi Sirkellä oli neuvot virheiden korjaamiseen ja uusien asioiden opettamiseen oikealla tavalla. Aika ei riittänyt kun parin liikkeen läpikäymiseen per koira, mutta muiden koirien suorituksista ja ongelmista sekä niiden ratkaisuista oppi paljon.

Noppa sai oppia ruudusta ja minä ruutuun lähettämisestä (namialusta piiloon jotta koira oppii hahmottamaan ruudun eikä etsi vain alustaa nameineen), kauko-ohjauksessa (aloitetaan uudestaan takapalkalla jotta Nopan eteenpäin liikkuminen loppuisi ja se nousisi oikein eikä myös sivusuuntaan), Tara seuraamisessa (minun mokani, pitkänä ihmisenä  "kaadun" koiran päälle tarkistamaan että se on varmasti siinä, ja siten varmistan, että koira ottaa sivusuunnassa liikaa etäisyyttä. Ihme, että Tara pysyy edes lähellä kun minä huojun sen yläpuolella seuraamisessa ja kaiken lisäksi liikerytmini on epätasainen ja hermostunut) sekä noudossa (harjoiteltiin saalistamalla että Tara ottaisi edes kapulan suuhun tai/ja nostaisi sen maasta).

Erinomainen aamupäivä, kiitos kaimalle järjestämisestä!

Illan tokotreenit "omalla" eli TuuKK:n kentällä olivatkin näillä näkymin viimeiset. Kentän tokotreenit loppuvat, eikä uusista treeneistä ole tietoa. Harmi, jokasunnuntainen traditiomme päättyy ja samalla monet hauskat hetket ja neuvot sekä mukavien treenikavereiden tapaaminen. Noppa oli pikkupentu kun aloitimme TuuKK:n pentukoulutuksessa ja siitä lähtien olemme käyneet siellä joka sunnuntai, vain kellonaika on vaihdellut.

Otin kentällä Taralle avoimen luokan hyppyä, jota se ei ymmärrä lainkaan. Miksi pitää istua esteen takana, kun on opetettu, että seistään? (Alokasluokan ja avoimen luokan hyppyliikkeen ero). Tara teki liikkeen taas väärin ja meinasi teloa itseään, korjasin kädellä sen asentoa ja nostin ääntä hieman ja kas - siinähän se sitten olikin. Tara meni niin lukkoon, ettei kyennyt enää lähestymäänkään estettä. Aloitetaan alusta sen kanssa siis..

Muuten se oli ihmeen reipas ja osaavainen, teki taas parhaansa. Noppa jaksoi myös hienosti, tosin kuuloon tuli taas vikaa luoksetulokäskun kohdalla. Tuplakäsky ja sitten se tuli vauhdilla.

Misty-kelpie oli viikonloppuna Jyväskylän kansainvälisessä näyttelyssä omistajansa Taina Määttäsen kanssa. Tuloksena lauantaina paras narttukelpie ja tänään se pesi sitten muut kelpiet ollen rotunsa paras.

Rankka oli viikonloppu näemmä Mistyllekin, lattialla on kaksi mustavalkoista karvakasaa ja yksi lyhytkarvainen ruskea tapaus selällään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei-toivottuja perennoja

Triosta tuli taas kvartetti

Hyvää matkaa Sinne Jonnekin rakas mummokoira