Fiona, Tara ja Maura itsenäisyyspäivänä 2017. Kuva: Kristiina Kerttula

7.5.2012

Hullun puutarhurin iltatyöt pihassa

Ihanat valoisat alkukesän illat! Pihalta ei meinaa älytä tulla sisälle kun valoa riittää eikä vielä ole hyttysiäkään kiusaamassa.

Rakas Hullu Puutarhurimme Tara ja sen leppoisa kaveri kävivät ensin Vilja-bortsuneitoa juoksuttamassa (siis Tara ja Vilja juoksivat, Noppa tallusteli perässäni).

Huonomuistisen puutarhurin onni ja ilo on se, ettei muista keväällä mitä syksyllä on istuttanut. Joka kevät yllättyy ja ilahtuu "Ai mulla on näitäkin!" ja joka kevät on yhtä suuri yllätys mitä maasta nousee. Tänä keväänä tosin nokkoset ovat olleet ahkerimpia, ei niin mukava yllätys.

Minulla ei ole mitään mielikuvaa, mikä tämä narsissi on ja miksi olen sen istuttanut aika erikoiseen paikkaan, Korean onnenpensaan alle. Olisivatkohan nämä sellaisia sipuleita, jotka eivät ensimmäisenä keväänä kukkineet ruukussa ja olen nakannut ne ensimmäiseen paikkaan, joka eteen tuli?

Hullu Puutarhuri avustaa

Kuvassa OSA esikasvatusruukuista 

Terassin edustan on vielä kovin vihreä. Väriloisto alkaa kun muutaman päivän kuluessa tulppaanit aloittavat kukinnan. Näemmä tulppaanien joukossa on talven yli selvinneitä anemonejakin. Luulin keränneeni syksyllä kaikki mukulat pois kun niiden ei pitäisi olla talvenkestäviä näillä leveysasteilla.

Tyypillinen kesäillan kuva pihalta: Tara vahtii tekemisiäni ja Noppa laiduntaa...

3 kommenttia:

 1. Hei loistavaa, onko teillä laiduntava koira? Siis ei tarvita ruohonleikkuria ollenkaan ;-) Meinaan justiin katselin, että joissain paikoissa se jo kaipaisi leikkuuta...
  Ihan hieno paikkahan tuo on, ihana yhdistelmä nuo narsissit ja onnenpensas! Minullakin aikamoinen ruukkujen armeija, mitä olen messuilta ja taimimyymälöistä jo haalinut. Ja perunamaata ei ole vielä edes käännetty, ja ai niin.., pitäisi kai oikeita töitäkin tehdä. No ei kai. Toukokuussa!? Kuka nyt töitä tekee. Tän pitäisi kyl olla puutarhurien virallinen lomakuukausi.

  VastaaPoista
 2. Noppa laiduntaa vähän liikaakin, ykää sitten kotona lattialle..Hmpf.

  Meillä ei ole kasvimaata, mutta toinen pihaprojekti Hämeessä odottaa hoitamista myös.. Ei ole taas ongelmia, miten aikansa saa kulumaan kun olisi pihalla töitä kahdella paikkakunnalla, koirien treenaus ja lenkitys ja kaikkea muuta.

  Juu, neljän viikon kesäloma toukokuussa olisi aiheellinen! :)

  VastaaPoista
 3. Kevät on niin ihanaa aikaa ...ja alkukesä myös. Kivoja kuvia! Tara on niin suloinen.

  VastaaPoista