Nopan ERInomaiset jälkeläiset

Kävin eilen viettämässä mukavan aurinkoisen ja leppoisan näyttelypäivän Tuomarinkartanossa - ilman omia koiria. Karvahirviöitä en ollut edes ilmoittanut.

Meidän kesän näyttelyt taitavat jäädä erikoisnäyttelyyn, joka on enemmän tapahtuma kuin näyttely, ainakin meille.

Nopan poika Hessu (Borderiinan Hulivili) sai eilen erinomaisen ja hyvän arvostelun, tänään Järvenpään näyttelyssä Myy (Borderiinan Hulda Huoleton) oli neljänneksi paras narttu kuten myös siskonsa Nelli (Borderiinan Hepsankeikka) Joensuussa. Järvenpään näyttelyssä oli myös Noxu (Borderiinan Hopeanuoli) joka sai erittäin hyvän. Kauniitä kakaroita :)

Mamma-Noppa on antibioottikuurilla virtsatieinfektion takia. Ei sitä kyllä Nopasta hevillä huomannut, lääkärikin oli ensin sitä mieltä että olen hieman vainoharhainen. Mutta valitettavasti olin oikeassa ja labratulosten jälkeen Noppa pistettiin lääkekuurille. Toivottavasti selvitään sillä eikä vaiva toistu. Potilas on ihan oma itsensä, ei ole moksiskaan lääkkeistä.

Keskiviikkona olimme miltei puolen vuoden tauon jälkeen hakumetsässä. Nopalla oli niin kivaa, ettei se olisi lähtenyt sieltä pois ja torstaina se luuli että mennään taas metsään kun lähdettiin tokoilemaan. Se nimittäin juoksi autolle kun laitoin treeniliivit ylleni kotona. Tokotreeneihin sillä ei ole niin kiire koskaan :)

Hakutreeneissä nähdään se ihme, että Noppa juoksee. Lujaa ja paljon. Viime kerralla se joutui käyttämään nenääkin. Miltei kuulin kun sen päässä rattaat löivät lujaa ja nopeasti kun se funtsi, miten löytää maalimies. Sitten selvästi sillä syttyi lamppu ja se otti nenän käyttöön...Löytyihän ne (ja maalimiesten makkarapalkat sille)!

Torstaina kävimme möllitokoilemassa, vain Tara pääsi osallistumaan ja Noppa hengaili mukana. Onneksi oli se möllikisa, sillä olin puolivahingossa ilmoittanut Taran virallisiin kisoihin jotka ovat parin viikon kuluttua.

Treenit ovat menneet kohtalaisesti, mutta Tara paineistui kisatilanteesta niin, että kauko-ohjausliikkeissä se vain kyyristeli silmät kiinni. Olin olevinani tosi rento ja hyväntuulinen, mutta näemmä Taran mielestä olin liian rento tms. outo.

Se möllikisan suoritus oli huonompi kuin yksikään viime aikojen treeni. Pisti mietittymään, mutta toisaalta ei tule yllätyksenä jos virallisissa kisoissa käy samoin.

Noppaahan ei hetkauta mikään kisatilanne, olkoot treenit, epäviralliset tai viralliset kisat, se on aina ravisteltava ennen käyttöä. Voi kun saisi tokoon sille saman vauhdin kuin hakumetsässä!

Nopan kanssa olemme keskustelleet ruutuun menosta sangen tiukastikin viime aikoina. Nyt se on vihdoin tajunnut koko jutun idean ja torstaina juoksi ruutuun iloisesti haukkuen (jep, tiedän ettei haukku ole suotavaa, mutta tässä vaiheessa se saa mennä vaikka kuperkeikkaa sinne, kunhan vain etsii ruudun!).

Viikonloppuun kuului hierontaa ja lenkkeilyä, tosin hieronnan jälkeen ei treenata eikä riekuta. Eikä kauheasti lenkkeillä. Hieroja-Kirsi sanoi, ettei Nopassa ole jumituksia (mikä yllätys..:):)  Taralla on yläselkä jumiutunut, takuulla puutarhatöistä. Se ei vaan osaa ottaa rennosti. Parin viikon kuluttua Tara käy hierottavana uudelleen ja sitten taas tarpeen mukaan.

Hessu lauantaina Tuomarinkartanon näyttelyssä

Kommentit

  1. Onnea Rillan sisaruksille! Me tullaan myös Lappeenrantaan osallistumaan junioreihin ja fiilistelemään. Muita näyttelyitä on heinäkuun Oulun kansainvälinen kaikkien rotujen näyttely ja elokuun Napapiirin Elo-Show Rovaniemellä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei-toivottuja perennoja

Triosta tuli taas kvartetti

Hyvää matkaa Sinne Jonnekin rakas mummokoira