Gladioluksia ja muita loppukesän kukkijoita Hämeessä

Viime sunnuntaina kerrottu salkoruusu jäi pohtimaan nuppujen avaamista, joten tiedossa on ensi viikonlopun jälkeen monta kuvaa :) Aiemmin en ole niitä saanut kukkimaan useista yrityksistä huolimatta, sen sijaan tuo musta yksinkertainen on kukkinut kauniisti ja pitkään.


Vaikka elokuun alussa uhkasin taas gladioluksia kompostilla, annoin niille silti armonaikaa muutaman viikon. Onneksi annoin, innostuivat tekemään vasta kuun lopussa kukkavanat ja osa ehti jo kukkiakin. Toivottavasti loput kukkavanat ovat auenneet niin, että tulevana viikonloppuna näen nekin kukat. Pari valkoista kukki myös, mutta olivat niin tylsän näköisiä yksinään ruukussa, etten edes kuvannut.
Selvästi oirehtiva puutarhadementia yllätti ja nakkasin miekkaliljat kompostiin. Olin tyystin unohtanut ostaneeni ja istuttaneeni ne vuosien tauon jälkeen keväällä. Katsoin että kas, ei näy kukkavanoja näissä gladioluksissa, heitän pois. No ei kai miekkalilja mitään kukkavanoja tee, vaan toisenlaiset nuput! Tai siis olisi tehnyt ellen olisi ollut niin hätäinen. Ensi vuonna isommat kyltit ruukkuihin mitä kasveja missäkin on...

Leimut hehkuvat kauniisti, osa kukki jo ja osa aloitteli. Niitä on kymmenkunta erilaista, mutta lisää pitäisi löytää. 
Tämän pitäisi olla Early Light Pink (ainoa, jonka nimen muistan :)

Punatähkää ja leimuja
  
Vaaleanpunainen lilja (en muista tarkempaa nimeä)

Päivänlilja (tarkemmastan nimestä ei tietoa)

Rantakukka? Pinkki?

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi