Alkusyksyn kukkijoita, ylpeä porkkananpurija ja tontin raivausta


Mistä on viikonloppumme tehty (ja tullaan seuraavien viikkojen, kuukausien ja vuosien aikana tekemään)? Pihatöistä, puutarhatöistä, puutöistä (siis puiden kaatoa, halkomista, raivausta ja pinoamista), sisätöistä, remonttitöistä, siivoustöistä, raivaustöistä (ainakin kun kyse on tontin takaosista). Välillä pitää tehdä muutakin, mutta ei tule aika käymään pitkäksi tulevina vuosina :)

Hämeen pihakukat alkavat hiljalleen hiipua syksyn myötä. Ruusut innostuivat nyt vasta kukkimaan kunnolla, mutta etanat ovat pistelleet kuunliljat raadoiksi ja osa kasveista näyttää kärsineen liiasta kosteudesta.

Muutama sinnikäs kukki yhä.

Kultapalloa ja nauhusta (kirjoitin ensin että leimuja, hah...)  perennapenkin reunalla
  
Punahattuja

Päivänhattuja

Punainen kerrottu salkoruusu ja valkoinen daalia takana

Valkoinen ritarinkannus kukkii vasta nyt!

Gladioluksissa oli vielä hohtavan punaiset kukat. Harmi, että vaaleanpunainen jäi vielä nuppuvaiheeseen ja tuskin näen sen kukkivan kunnolla.

Keltainen jättidaalia ei yltänyt tänä vuonna samoihin mittoihin kuin toissakesänä, mutta kunnioitettavan kokoinen se on nytkin.

Hullu Puutarhuri tunki kuvaan kun kuvasin nauhuksia. Tara oli taas niin töpinöissään istutus- ja kitkemispuuhistani että rikkoi lopullisesti pienen päivänliljan (jonka nimeä en tiedä). Se oli tallonut sitä jo aiemmin, mutta nyt kukka katkesi ihan kokonaan tyvestä. Harmitti.

Tähän viittasin tekstin alussa piha- ja raivaustöitä koskien.. Juha ja isäni urakoivat kaksi päivää vesakkoa ja puustoa talon takapihalla. Maisema avartui ja runkoja kertyi. Tässä näkyy pieni osa urakasta, joka jatkuu vielä kauan.

Suuri Saalistaja Noppa väijyi sammakkoa (pää kallellaan kuulon maksimoimiseksi)

Porkkanat (samoin kuin punajuuret) olivat hujahtaneet (liian) suuriksi... Nykäisin muutaman ylös ja ämpäri täyttyi hetkessä! Noppa ja Tara syövät päivittäin raakaa porkkanaa, Tara muikisteli välipalasta :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi