Sipulien häkitystä

Tiedän että nyt on vielä liian lämmintä istuttaa kevään kukkasipuleita. Mutta kun tilaisuus tulee (eli perennapenkistä löytyy kolo ja Juhalla on hetkinen aikaa muotoilla rappausverkosta sopiva häkki) niin...

Koska myyrät ovat kesän tauon jälkeen aktivoituneet, on kaikki sipulit istutettava häkkiin niiltä suojaan. Viime syksystä oppineena myös maan pinnalle pitää laittaa verkko. Osa sipuleista oli viime syksynä syöty puoliksi - päältäpäin.. Rappausverkko on aika jäykkää ja siten hankalammin käsiteltävä kuin esim. kanaverkko, mutta se ei ruostu niin helposti ja se on niin tiheää, etteivät myyrät ehdoin tahdoin siitä tule läpi.

Saman häkityksen (mutta huomattavasti isomman häkin!) saavat myös liljojen sipulit, joita on taas kertynyt istutettavaksi kunnioitettava määrä. Toisesta perennapenkistä saa häädön keijuangervo ja sen paikalle tulee uusi liljapenkki.

Keijuangervo kasvaa kuulemma hitaasti eikä juuri leviä, mutta tuo tapaus on näemmä poikkeus. Sitä on jaettavaksi asti!

Kukkasipuleita häkissä. Mukana myös Hullu Puutarhuri, tottakai.

Kommentit

  1. Hullu Puutarhuri ♥ Onkos sillä vieläpä kieli ulkona, tehden siitä entistä hullumman näköisen...
    Kyllä tuo on aikamoista. Olen niin kiitollinen Ransulle ja Mustille siitä, että pihallani ei myyrävauroita ole oikeastaan ollenkaan. Kun pojat vielä oppisivat metsästämään noita peuroja.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi