Vihdoin lunta!

Koirat taantuivat pikkupennun tasolle samaa tahtia lumisateen kanssa. Hihnalenkeillä minulla on huumori tiukoilla kun karvahirviömme poukkoilevat joka tassunjäljen perään joka lumisella kadulla näkyy ja metsässä mennään järkeä vaille. Misty sen sijaan kävelee hihnassa aina sivistyneesti, mutta metsässä sekin saa pikkupentuhepuleita.

Ryteikkö ryskyy metsässä ja minä toivon parasta ettei kukaan loukkaannu kun koirat juoksevat toistensa perässä ja itsekseen hepuleita saaden. Ihmeellinen tuo lumen vaikutus!

Noppa piristyi selvästi, myös oravajahdissa. Koirahuoneen ikkuna on roiskittu kuolaa täyteen kun päivisin on paheksuttu lintulaudan alla ruokailevia oravia. Takapihalla se pärskii paheksuntaansa pihapuissa majaileville oraville. Mitään se ei kuitenkaan niille tee, jos kiinni saisikin. Sen kerran kun Noppa yhytti oravan maasta se pysähtyi ja tökkäsi oravaa kuonolla. Kun orava lähti laiskasti pakoon niin Noppa paineli perässä karjuen oravanpelotushuutoaan.

Valitettavasti myös pihan myyrät saavat olla koirilta rauhassa. Karvahirviömme katselevat vain korvia heilutellen pihalla vipeltäviä hiiriä ja maan pinnalle eksyneitä myyriä.

Noppa riemastui lumesta myös lumimöököjen takia. Niitä on liikkeellä vain lumen alla ja niiden jahti se vasta mielenkiintoista onkin! Tosin lunta on vain pari senttiä, mutta ei se niiden jahtia estä. Niitä on etupäässä vain meidän pihalla ja vain silloin, kun Nopalla on pihalla seuraa. Yksin pihalla se ei niitä jahtaa. Kukaan ei ole niitä koskaan nähnyt, mutta Noppa (samoin kuin edesmennyt Wilma-corgimme) on vakuuttunut, että kyllä niitä löytyy!

Misty-kelpie ei tajua lumimörköistä mitään, ihmetteli Nopan pomppimista ja katseli kun Tara paimensi minua ja kameraa.
Välillä heitin Nopalle lumipalloja, Tara paimensi niitäkin..
Liito-Noppa
Sitten taas ällisteltiin
Noppa istui kukkapenkissä ja pohti selvästi jotain ("Etsisikö lumimöököjä, komentaisiko Taraa tai menisikö istumaan oravaa...?")
Mistä tietää että kahden metsälenkin ja pihalla riekkumisen jälkeen koirat alkavat hieman väsyä? - Ne ovat vihdoin paikallaan kaikki kolme - yhtä aikaa ja ilman käskyä...Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi