Kohta kukkii krookukset, mutta kuka söi sipulit?

Aattona meillä kukkii pihassa krookukset jouluvalojen loisteessa jos nämä lämpimät sadesäät eivät pian vaihdu pakkasiin..

Todistettavasti myyrät eivät ole vielä syöneet kaikkia krookuksien sipuleita eikä osaa tulppaaneistakaan, koska krookuksia nousee ympäri pihaa ja tulppaaneitakin jonkun verran.

Samalla lailla niitä punkee maasta myös Hämeessä Juhan vanhempien pihassa, jonne istutin muutama sata erilaista sipulia.

Jos meillä tuntuu olevan myyriä pihassa ruuhkaksi asti, siellä on varsinainen myyrien Manhattan liikenteen puolesta. Kävely nurmikolla on horjuvaa, koska jalat muljahtavat maan pettäessä alta kolojen ja tunneleiden takia. Reikiä on kukkapenkeissä ja nurmikolla kuin isossa Edam-juustossa ja tulppaaniloistosta keväisin voi vain haaveilla.. Haaveilin asiaan muutosta ja pariin kohtaan kukkapenkkejä laitoin myyrien riesaksi sinkittyä tiivistä teräsverkkoa pohjalle. Niihin kohtiin istutin liljoja ja tulppaaneita.

Mutta en tajunnut laittaa sitä verkkoa myös kukkapenkin päälle. Ne ryökäleen jyrsijät ovat tehneet inventaariota penkin päältä: kaivaneet sipulit pinnalle ja syöneet ne siinä. Tai mikä muu eläin nostaa sipulit aivan maan pinnalle ja syö niistä puolet siinä?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei-toivottuja perennoja

Triosta tuli taas kvartetti

Hyvää matkaa Sinne Jonnekin rakas mummokoira