Kankea Noppa

Päivä meni pihatöissä Hämeessä. Minä kitkin ja istutin Hullun Puutarhurin (Taran) avustamana, Noppa vahti tonttia ja katseli lintuja. Yli lentäviä joutsenia se katseli pitkään ja hartaasti.

Illalla koirat kävivät hierottavana, onneksi. Tiesin, että Noppa on normaalia kankeampi, mutta en ollut tajunnut kuin jumissa se olikaan. Ihme, että kärsi tehdä niinkin hyvää työtä kisoissa eilen! Noppa on yleensä rento tapaus,  mutta nyt sen koko takapää oli kipeä. Luulisi että se olisi oireillut sitä enemmänkin kun oli niin jäykkä. Noppa voi olla liukastunut pihalla märällä nurmikolla tai koheltanut metsässä. Se on nyt pirteimmillään kun ei ole juoksuissa tai valeraskaana ja liikkuu normaalia enemmän ja vauhdikkaammin.

Tara rrrakastaa hieroja-Kirsiä. Jännä nähdä miten se hymyilee koko naamallaan kun sitä hierotaan, suorastaan hyräilee. Alkuaikoina se oli niin paniikissa siellä, että kiipeili sananmukaisesti seinillä ja hiki tursusi sen tassuista kun Kirsi yritti hieroa sitä. Nyt se heittäytyy hieronta-alustalle eikä nousisi sieltä pois. Nopan ollessa hierontavuorossa Tara nukkui sikeästi ja tyytyväisenä vieressä. Uskomaton muutos.

Tara oli taas jumissa aika kokonaisvaltaisesti, tyypillistä. Se ei säästele itseään, vaan revittää ulkona jarruja tuntematta ja lihaksia säästämättä. Sitten se onkin kävelevä katkarapu lihasjumeineen.

Kotimatkalla autossa istui kaksi rentoa ja haukottelevaa koiraa, uusintahieronta on parin viikon kuluttua. Jos sitten loputkin jumittumat aukeisivat.

Kommentit

  1. Noppa ja Tara ovat selvästi nauttineet hieronnasta! Tuli mieleen tv-ohjelma, jossa hierottiin hevosta. Siinäkin näytti siltä, että heppa ihan hymyili, kun pääsi hyvään hoitoon.:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi