Hyvät treenit

Lähdin tänään Hyvinkäälle tokotreeneihin hieman kärttyisänä, väsyneenä ja kiireisenä. Vettä satoi lähtiessä kaatamalla ja mietin että mitä järkeä tässäkin touhussa on.

Kenttä oli märkä, mutta sade onneksi taukosi. Hyvässä seurassa ja toimivan koiran kanssa treenit onnistuivat oikein hyvin! Mielialani kohosi sitä mukaa kun näin miten innokas Noppa oli. Huisa ero siihen hormonien sekoittamaan nukkuneen rukoukseen, jollainen se on ennen juoksuja, juoksujen aikana ja 2 kuukautta niiden jälkeen.

Nyt on juuri se muutaman viikon kestävä aika, jolloin se on normaali oma itsensä. Ennen kuin se alkaa tehdä taas seuraavia juoksuja.

Kaikki liikkeet sujuivat, seuraamisessa se oli jopa yli-innokas. Hyvin harvinaista. Toivon, että tuo vire pysyisi vielä lauantaina ja sunnuntainakin, olemme menossa kisoihin molempina päivinä. Menee samalla hermojännityksellä ja "Ei-tästä-ikinä-mitään-tule" -pakokauhulla kahdet kisat :)

Tara oli mukana treeneissä myös. Se ei taas toiminut juuri lainkaan. Se yritti vain autoon, ei kuunnellut enkä saanut kunnon kontaktia. En yrittänyt väkisin, se olisi taas vain paineistunut. Onneksi sen kanssa ollaan menossa kisaamaan avoimeen luokkaan vasta keväällä. (Tämänkin) talven aikana yritän saada Taran ymmärtämään että noutokapulaa ei a)  paimenneta b) oteta sitä suuhun ja lähdetä pakoon tai c) juosta pakoon koko kapulaa...

Kommentit

 1. Voi ei! Pääoisin ihan hepreaa, kun en ole koskaan harrastanut koirajuttuja, mutta hauska lukea silti. Paimenkoirille on varmaan tärkeä harrastaa aktiivisia ulkoilu- ja paimennushommia.

  VastaaPoista
 2. Me ollaan menossa kans tulevana viikonloppuna kaksiin kisoihin, osutaankohan samoihin? :) Minne työ olette menossa? Meillä on kisat lauantaina Hämeenlinnassa ja sunnuntaina Ikaalisissa.

  VastaaPoista
 3. Saila: vaikka meidän karvahirviömme eivät ole bortsuina sieltä aktiivisimmasta päästä (onneksi), vaativat nekin paljon liikuntaa ja aika paljon aivojumppaa. Muutama treeni viikossa (joillakin lähes joka ilta, mulla ei riitä aika siihen). Taralla tosin pää ei kestä neljää iltaa enempää viikossa. Todistettavasti.

  Heidi: syyskuun viikonlput ovat täynnä kisoja, sesonkiaikaa :) Me olemme Hyvinkäällä kumpankin päivänä. Sinnekin on tulossa tuttuja! Onnea teille kisoihin, kerro sitten miten meni!

  VastaaPoista
 4. Tjahas. Kone pykii ja nähtävästi kirjoitustaitoni myös.. Edellisestä viestistä jäi joitain sanoja välistä pois ja näemmä kirjaimia myös. Toivottavasti asia tuli kuitenkin selväksi :)

  VastaaPoista
 5. Aivan :) Yritin kanssa saada paikkaa Hyvinkään lauantain kisasta, mutta se täyttyi välittömästi kun Marita P on niin suosittu tuomari :) Tsemppiä teille myös! Mulla varmasti tulee heti blogipäivitys jos onnistutaan TK2 saamaan :D

  VastaaPoista
 6. Heidi: täytyy olla nopea, heti keskiyöllä sähköposti-ilmoittautuminen :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei-toivottuja perennoja

Triosta tuli taas kvartetti

Hyvää matkaa Sinne Jonnekin rakas mummokoira