Lämpö lisää liikuntaa

Koirien lenkkien pituus ja samalla meidän kaikkien kunto kasvaa suhteessa sään lämpenemisen kanssa. Toisin kuin luulin, eivät karva-akat olekaan pitenevien lenkkien myötä väsymyksestä hiljaisia kotona. Hammaspainit, leluleikit (Taralla), kerjääminen (Nopalla) ja yleinen touhotus jatkuvat kuin ennenkin.

Sen sijaan, että pennutus olisi väsyttänyt Nopan fyysisesti ja henkisesti, sen vaikutus näyttää olevan päinvastainen. Lihakset ja turkki sillä ovat kadoksissa toistaiseksi, mutta henkisesti se on pirteämpi kuin aikoihin. Sanoisin, että miltei taantunut nuoren koiran tasolle.

Koska tontti on lunta täynnä, ei koirille jäänyt perjantaina hepulitilaa ahtailla käytävillä. Noppa jatkoi lenkin jälkeistä hepulia ensin juoksemalla varastoa ympäri (ja sen tausta oli täynnä tavaraa!) ja sen jälkeen umpihankeen sisäpihalle. Siellä se poukkoili lumimöököjä etsimässä kuin pienet pennut.

Tänään oli vihdoin hallitreenit, monen viikon pakkasista johtuvan tauon jälkeen. Nopalla meinasi ensin mennä homma sähläämiseksi, Tara oli ihmeen skarppina. Kummankin koiran mielestä selvästi huippuhyvä juttu.

Tara alkaa toimia ja pysyä käsissä niin, että sen voisi joskus viedä kisoihinkin. Kunhan minä en mokaa mitään treeneissä enkä kisoissa.
Tara ja pehmokäärme. Se onnistui saamaan lelunsa kaulan ympärille leikin tuoksinassa, mutta ei katsonut aiheellisesti siirtää sitä. Tara hiippaili pitkän aikaa käärme kaulan ympärillä kunnes otin sen pois.

Kommentit

  1. Hahhaa, sain sun tekstarit ja alkoi hymyilyttään :)

    Noppako kuriton? Noppako riehumaakari? Kuulostaa siltä, että Noppa olisi taantunut, positiivisella tavalla :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei-toivottuja perennoja

Triosta tuli taas kvartetti

Hyvää matkaa Sinne Jonnekin rakas mummokoira