Olkaa kilttejä uusissa kodeissanne pennut!

Ei saa syödä kenkiä, huonekaluja, ihmisten varpaita, mattoja eikä kirjoja. Toisin kuin emonne aikoinaan, tehkää kaikki tarpeet ulos. Senhän te jo osaattekin, kiitos Sirpan ahkeran opetuksen. Ei saa myöskään purra hihnaa poikki, jyrsiä sohvaa tai maistella kaukosäädintä. Kankaita ei ole sopivaa tuunata, vaikka taito tehdä reikiä mihin tahansa kangasmateriaaliin olisikin emältä perittyä.

Välttäkää mammakoiran pentuajan aamuherätystä naapurille. Ei siis järkkyä kiekaisua aamulenkillä, jos naapuri tulee kalsareissaan sanomalehteä hakemasta postilaatikosta.

Ruoka pitää syödä, eikä pärskiä seinille. Etenkin tapetista on kuivunut kuivamuona ikävä raapia pois. Mammakoiranne harrasti sitäkin. Onneksi vain lyhyen aikaa.

Naapurin sakemannille ei saa rähistä, eikä muillekaan koirille. Vain pehmolelua saa tappaa. Sitäkään ei ole suotavaa suolistaa eikä etenkään niellä. Tapporavistus pitää tehdä suu kiinni, ei saa haukahtaa niin, että limainen pehmolelu lentää kaaressa sohvapöydälle tai jonnekin muualle epäsopivaan paikkaan.

Ruokaa ei saa metsästää itse.Ei ulkona eikä etenkään sisällä. Laumanjohtaja hoitaa kyllä ruokapuolen.

Hihnassa ei saa kiskoa. Uskokaa tai älkää, vauhti ei siitä nopeudu yhtään (vaikka Tara tai joku muu vastaava vaahtopää sitä teille inttäisikin).

Autoja ei saa jahdata, eikä yrittää purra niitä kyljestä. Mammakoiranne oli esimerkillinen bortsu eikä välittänyt autoista pentunakaan.

Sisällä autossa tuulilasin tai takalasin pyyhkijät ovat jätettävä rauhaan. Älkää hankkiko turhaa niskavammaa heiluttamalla päätänne takalasin pyyhkimen tahtiin ees taas niin kuin emonne. Autossa voi nukkua, etupenkille ei kuskiksi pääse kuitenkaan (tämän voisi joku valaista Tarallekin...).

Sitten kun teistä tulee kauniita ja älykkäitä rotunne edustajia ja teitä esitellään tuomareille, ei kehässä ole sopivaa nukkua. Vaikka mammakoira tekeekin niin.. Tottelevaisuuskisoissa pitää odottaa ohjaajan käskyä, ei tehdä liikkeitä omatoimisest kisan nopeuttamiseksi. Tuomarin suukottelu katsotaan lahjomisyritykseksi, eikä ole sallittua.

Iloisuus on suotavaa, mutta yletön ilohyppely ei. Eli jätti-iloloikkahyppy niin, että pussaatte samalla isäntänne tai emäntänne päälakea, ei käy.

Vaikka on vaikea uskoa, maailman kaikki ihmiset eivät ole teitä varten. Tämä pätee myös kadulla vastaantuleviin ihmisiin. Ei siis yletöntä suukottelua ihan kaikille.

 Olkaa esimerkillisiä rotunne edustajia uusissa kodeissanne, jossa teitä rakastetaan yhtä paljon, kuin te rakastatte omaa laumaanne.

Kommentit

  1. ♥ täältä löytyy yks esimerkillinen vauva!! Paitsi että autossa ei voi siis missään nimessä nukkua... :)))))

    VastaaPoista
  2. Möykkääkö se autossa? Noppa kiljui ensimmäiset kerrat autossa pentuna. Nykyään se seuraa tuulilasin pyyhkimiä (jos ovat päällä) jonkin aikaa tai katsoo maisemia. Suurimman osan ajasta se nukkuu. Tara ei voi levätä siellä hetkeäkään..

    VastaaPoista
  3. haha joo vinkuu ja ulisee.. tai sitten nukkuu, mutta suurimmaks osaks möykkää :b

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi