Lisää istutettavaa

Jonkin sortin hulluutta tämä puutarhainnostus on. Ei kukaan normijärkinen pöyhi vesisateessa syksyllä ahteri pystyssä kukkapenkissä rikkaruohoja kitkien (juu, ne on otettava ennen talven tuloa pois niin pääsee keväällä helpommalla), kun voisi istua sisällä takan ääressä kirja kädessä.

Tai no jaa, meidän tapauksessamme sisällä remonttia tehden tai siivoten. Tai koirien kanssa lenkkeillessä. Eli jotain tehden kuitenkin!

Kävin tekemässä viikolla inventaariota Pirilän kukkasipuleista. Löytyi taas kaikenlaista joita ei Kauppilassa tai Viherpeukaloilla ollut, ostin jonkun verran... Vielä pitää odottaa muutama viikko sitten siellä on yleensä jäljelle jääneitä darwin-tulppaaneita hyvin edullisesti. Ne laitan ilman häkkiä kukkapenkkien reunoille eikä harmita niin jos päätyvät myyrien syömiksi. Jos osa edes niistä ehtisi kukkiakin keväällä.

Ruukuissa olevat daaliat ovat jo siivottu pois, mukulat ovat kuivumassa ja siirtoa vanhempieni kellariin odottamassa. Maassa olevat jättiversiot kukkivat vielä kauniisti ja saavat siellä ollakin ensimmäisiin napakoihin halloihin asti. Talo on onneksi mäen päällä joten ihan ensimmäiset hallat eivät niitä vie.

Pellon ja tontin reunalla nököttää nyt seitsemän isoa (yli parimetristä) terijoen salavaa, neljä on istutettu maakellarin ympärille sitä auringolta suojaamaan (sitten tulevina kesinä). Olipas urakka niiden istutus, meni samaan syssyyn kolmen särkyneen sydämen ja kuuden valkoisen malvan kera...

Ruusut kukkivat yhä, samoin syysvuokot (arvatenkin..) ja tietenkin ne daaliat. Tumma salkoruusu on yli parimetrinen ja viimeiset kukat ovat auenneet. Kerrottukukkaiset salkoruusut nyykähtivät jo.

Koirat olivat riemuissaan kun tulin tänne, Noppa oli jo loppuviikosta ilmoittanut Juhalle että tarvitsee lisää aktiviteettia. Sen kaheli kaveri vielä enemmän. Nyt viikonlopun pihatöiden ja kaiken muun touhuamisen lisäksi ne ovat mukavan uupuneita. Ensi viikonlopun jälkeen vielä väsyneempiä kun meille tulee talo täyteen talkooväkeä.

Löysin lenkillä ihastuttavan kuusikon, josta löytyi suppilovahveroita. Paljon!

Etsi koira kuvasta (Tara jemmassa osittain puun takana)

 Hirvenluita polun vieressä - jonkun jemma oli tullut syksyn aikana esiin

Kippurahäntä-Tara

Lauantaina paistoi aurinko ihan häikäisevästi

Tara houkutteli Noppaa leikkimään kiven päältä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi