SlimmiNoppa

Nopalle piti tehdä kesäturkki heti erikoisnäyttelyn jälkeen, ts. leikata sen turkki koneella lyhyeksi. Sen paksu (ei niin pitkä, mutta sitäkin tiheämpi) turkki ei kuivu helposti ja kosteana lämpimällä säällä se hautoo ihoa = aiheuttaa ihottumaa kesäisin. Talkki on ollut kovassa käytössä joka kesä.

En halunnut tietenkään mitään nahkaversiota Nopasta, eli Moserissa oli rajaaja. Ainoastaan vatsakarvat leikkasin ilman rajaajaa.

Yritys hyvä kymmenen, mutta Moser jäi kiinni Nopan turkkiin... Se on niin paksu, ettei kone kyennyt leikkaamaan turkkia niin kuin toivoin. Tunnin äheltämisen jälkeen Nopalla oli selvästi lyhyempi karva, mutta ei nyt ihan sitä mitä piti. Toisaalta sillä on niin hervoton karvanlähtö että muutaman viikon kuluttua sillä on joka tapauksessa niin lyhyt turkki kuin toivoin. Minä vain hieman aikaistin sitä leikkaamalla.

Hihittelen Noppaa katsoessani että olisi pitänyt leikata se aiemmin, ennen erikoisnäyttelyä. Noppa pieneni kerralla leveys- ja korkeussuuntaan kun kihara turkki ei törrötä enää. Ja kun kaulan ja vatsan pitkät hapsut hävisivät, siltä löytyi kaula- ja vatsalinja!

Noppa otti leikkuuoperaation rauhallisesti, se on tottunut kaikenmaailman kopelointeihin. Tara oli varma, että siinä tapahtuu jotain mielenkiintoista ja tunki mukaan myös. Tara on yhtä hölmö myös kynsienleikkuun kanssa: tunkee omia tassujaan väliin kun leikkaan Nopan kynsiä. Leikkasin Taralta puolet pöksyistä, ne hamput jotka kasvavat helposti rastoiksi. Siitäkään ei huomaa että pöksyjä on leikelty reteästi.

Kumpikin koira suunnilleen kikatti kun menivät leikkuuoperaation jälkeen pihalle. Kesäinen ilmavirta tuntui selvästi oudolta kummallekin, ovat niin tottuneita paksuun turkkiin. Noppa tuntui jopa piristyvän kun karvaa hävisi.

Räpsäisin kuvan kun Noppa kuunteli naapuritontilla kujertavaa kyyhkystä.

Kommentit

 1. Rillalle saisi kanssa tehdä kesäturkin, näyttäisi vähän ohuemmaltakin. Ollaan nyt laihdutettu molemmat näyttelyn jälkeen ja puntari näytti Rillalle 20.3kg ja minulle reilut 3x enemmän. Rillan laihdutustavoite on -2kg ja minun -7kg. Rovaniemen näyttelyn jälkeen turkkia ohuemmaksi jossain paikallisessa "Sannan kampaamossa".

  VastaaPoista
 2. Vaikka Rilla on emänsä kopio, turkin suhteen onneksi ei! Rillalla on todella kaunis suora kiiltävä karva, toisin kuin räjähtäneeltä permikseltä näyttävä emän turkki..

  Hienoa että teidän laihdutus on lähtenyt hyvin käyntiin, takuulla pääsette tavoitteeseen! Rilla on onneksi pienempi kuin mamma-Noppa, se ei ole tuota painoa nähnyt sitten nuoruusaikojensa :)

  Paljon onnea Rovaniemen näyttelyyn, laita viestiä miten siellä meni.

  P.S. Näithän erkkarin kuvat tässä blogissa ja sähköpostissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näin kuvia ja sain sähköpostia! On kaikki sisarukset ja bortsut yleensäkin niin kauniita että ei tosikaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi