Bordercollieiden viikko-ohjelma: johan on kumma jos on muka tylsää...

Jos viikkoon sisältyy normiohjelman lisäksi halliuintia, kavereiden kanssa lenkkeilyä ja leikkiä, tokotreenejä, hakutreenejä ja autoajeluita (omistajan menoja), niin Noppakin on kitisemättä sen puolesta. Edelleen se kiukkuaa lisää ruokaa ja eilen illalla siltä pääsi ihan itku kun Juha kuivatti maksaa herkkupaloiksi. Maistiaiset kun jäivät Nopan mielestä liian vähäiseksi.

Keskiviikkona kävimme juuri avatussa  Helsingin uudessa koirauimalassa. Noppa aloitti intokiljumisen kun se tajusi, mitä siellä tehdashallissa oli (se ei nähnyt altaita jotka sijaitsevat vastaanoton yläpuolella), Tara ei taaskaan tajunnut hölkäsen pöläystä mitä oli tapahtumassa. Kun huuhtelin koirien tassut ennen altaaseen menoa alkoi Tarallakin lamppu hehkua mitä tuleman piti. Onneksi sain pannat nopeasti pois kun koirat näkivät altaan, sillä muuten tehnyt itsekin uintikeikan. Sen verran oli nelivedot päällä kohti vettä.

Allas oli paljon pienempi kuin Hyvinkään koirakylpylässä, mutta näppärästi karvakasat saatiin väsytettyä siinäkin. Heitin vesilelun altaaseen, jolloin Tara loikkasi sen perään, kävi tökkäisemässä sitä - ja ui takaisin. Kun Tara nousi rampille, Noppa ui hakemaan lelun ja toi sen minulle. Tätä tehtiin tauotta puoli tuntia ja sitten olikin aika kalastaa koirat altaasta. Tara onnistui tosin tippuman todella pahan näköisesti altaan reunan ja rampin väliin, oli tuurista kiinni ettei käynyt pahasti. Vaarallinen kohta josta pitää sanoa hallinpitäjille.

Noppa nauroi miltei ääneen kun kuivasin sitä. Näki kauas kuinka se suunnilleen ääneen rallatteli miten kivaa sillä oli ollut.

Kotimatkalla pissatuksien jälkeen Tara nojasi korvat ja silmät vaakatasossa auton takaikkunaan ja Noppa nukkui sikeästi. Ilta oli harvinaisen hiljainen kotona!

Eilen oli tokotreenit Rajamäellä. Nopalle on tullut vauhtia liikkeisiin, positiivista! Ennen se meni kuin puoliunessa, nyt pitää suorissa luoksetuloissa olla miltei varovainen ettei se tule vauhdilla päin. Noutoliike on superihana, tosin taas harmaa metallikapula katosi harmaaseen pihaan ja liike meni pipariksi.

Taralla alkaa avoimen luokan liikkeet olla hallinnassa niin hyvin, että harkitsen sen ilmoittamista kesällä kisoihin. Tosin nouto on vielä alkutekijöissään, mutta onhan tässä kevät aikaa harjoitella... Tara ei ole ikinä tuonut mitään luokseni, joten työtä riittää. Nyt ollaan siinä vaiheessa että noutokapula on tosi kiva juttu, kiitos Sirke Viitasen antamien vinkkien.

Tänään käytiin leikittämässä Vilja-bortsuneitoa. Vilja on koira, joka juoksuttaa Tarankin väsyksiin! Miltei vuoden ikäisen innolla se jaksaisi leikkiä ja juosta vaikka kuinka kauan. Noppa oli mukana ja se otti puolivahingossa myös muutamia juoksuaskelia. Ei kuitenkaan leikkinyt Viljan kanssa, vanhemman bortsurouvan arvokkuus on säilytettävä :)

Tara, Vilja ja vauhdin huumaa
Vilja korvat hörössä kivellä
 Vilja pyytää Taraa leikkimään
 Leikkikaverukset, hetki paikoillaan

Puolitoista tuntia juoksua, painia ja yleistä touhotusta. Taas on hetki hiljaista kotona!

Huomenna mennään Nopan kanssa hapuilemaan hakuharjoituksiin, pitkästä aikaa. Mitä varmemmin Noppaa alkaa taas laulattamaan kun haen sen autosta harjoituspaikalle, niin innoissaan se on.

Kommentit

  1. Ouluun tullut myös koirauimala, ja Rilla menee sinne ensi viikolla ensin yksin ja sitten kavereiden ( Syyti& Sepe )kanssa.
    Agilityn alkeet täällä viikko-ohjelmassa ja autoajelua Oulu-Kajaani-Oulu, Oulu-Kuusamo-Taivalkoski-Oulu(poroja, IHANAA)ja toimistopäivinä asiakkaiden vastaanottoa ja kaupunkikävelyä(lue: nuuskintaa kirsu pitkänä)

    VastaaPoista
  2. Oulun uimalasta olen kuullutkin, kiva kun Rilla pääsee kokeilemaan sitä! Kerrothan, mitä Rilla tuumasi siitä! Tuo kaupunkikävely nuuhkutteluineen kuulostaa niin kovin tutulta... Noppa imppaa taas kirsu vinossa kadulla kun vihdoin on tullut lunta ja pakkasta.

    Rillan ohjelma kuulostaa hyvältä, ei ole neidolla tylsää :) Laittakaa kuvia jos ehditte!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi