Nyt se sitten kukkii kun kaverit ovat jo kompostissa!

Viimeiset gladiolukset säästyivät, koska ne ovat samassa ruukussa yhden suuruudenhullun dahlian kanssa. Uhkailtuani sitäkin kompostikeikalla jos ei jotain tapahdu, putkahti kolme kukkavartta keskelle puolikuolleita lehtiä. Parempi sekin kuin ei mitään, mutta silti: 40 sipulia joista 3 kukki...

Nuo ainokaiset kukkijat ovat sitäkin upeampia, näin kaunista syvän punaista kukkijaa ei gladioluksissa vielä ole tullut vastaan.


Se suuruudenhullu dahlia teki jättimäiset lehdet ja varret ja lopulta niin isot kukat, että katkesi ensimmäisissä kovissa tuulissa. Loput varret kasvavat pitkin terassin lattiaa, koirien tallottavana. Aika turha keikka silläkin tänä kesänä. Ensi kesäksi sille on löydettävä vielä suojaisempi paikka ja tuettava se alusta asti.
 Onnenapiloista en saanut yhtään kuvaa niiden kukkiessa, harmi. Niiden kukka on vaatimaton, mutta upean pinkin värinen.
Nauhus kärsi kuivuudesta kesällä, on vasta nyt loppukesän kosteuden myötä innostunut kasvattamaan lehtiäänkin.
Päivänhatut jatkavat sitkeästi kukkimista. Tuulesta, kuivuudesta ja viime päivien rankoista sateista välittämättä.


Kommentit

 1. Ihanasti nyt on vielä kukkia. Onpa tosiaankin upea gladioluksen väri!

  VastaaPoista
 2. Samaa olin kommentoimassa kuin Sailakin: ihanasti kukkia ja myös ihania kukkakuvia, kiitos! Sulla on nauhuksiakin, mäkin haluaisin...

  No, nauhuksia en ole tilannut, mutta muuten sellaisen määrän kukkasipuleita ja perennojakin (ei pitänyt, mutta tuli vahingossa), että ensi vuonna meilläkin kukkii kaikkialla koko ajan!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Tuo gladiolus oli niitä puutarhamessuilta ostettuja. Täytyy kai nöyrtyä ja ostaa ensi vuonnakin kun en ole tuollaista väriä normisipulisekoituspusseissa nähnyt. Mutta en kyllä osta enää neljääkymmentä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi