Käytiin näytelmissä

Kesän toinen ja toiseksi viimenen näyttely oli tänään Tervakoskella. Hieman hihitytti ennen kehään menoa kun tuomari oli sakottanut uroksissa isosta koosta ja minulla oli hihnassa Mega-Noppa.. Meille on aika sama minkä värinen nauha sieltä tulee kun tiedän omien koirieni hyvät ja huonot puolet. Noppa on jo valio ja Tarasta ei koskaan valiota tule.

Päivä oli todella kuuma, saimme onneksi koirille varjoisan paikan tuomariteltan takaa. Tara humputteli iloisesti kehässä taas häntä korkealla kaarella josta tuomari arvostelussa huomautti. Tara sai erittäin hyvän (EH), josta olin tyytyväinen.

Eniten merkitystä minulle oli sillä, että Tara antoi tuomarin tutkia. Siis ilman, että yritti kehästä pois, panikoi tai lamaantui kauhusta. Mikä edistys edellisiin näyttelyihin ja viime vuoteen! Vielä viime kesän näyttelyissä se oli kauhusta kankeana ja tönkköjäykkänä kun tuomari lähestyi.

Tähän kesään asti jokaisessa Taran arvostelussa on ollut tuomarin huomautus: "Tarvitsee lisää itseluottamusta/itsevarmuutta", "Hermostunut kehässä", "Varautunut" tms. Nyt se antoi katsoa hampaat hihna löysänä, miltei rentona! Tällä kertaa arvostelussa luki "Excellent temperament".

Taran mielestä näyttelyissä on parasta ne muutama sata kaveria, joita siellä on. Ja suppeinta, etten päästä sitä lirkuttelemaan joka urokselle, leikkimään kaikkien kanssa ja nuuhkimaan ihan joka koiraa joka ohitse kulkee ja vastaan tulee.

Noppa odotti omaa vuoroaan pentuaikaisessa kangashäkissään (se on sille aika pieni..), tyynesti ohimeneviä koiria seuraten.

Kuten arvelinkin, Noppa oli tuomarin makuun "hivenen" liian iso ja roteva, mutta sai silti erinomainen (ERI). Mitään muuta tuomari ei siitä juuri sanonutkaan...

Kiitos mukavasta päivästä ja seurasta Miialle ja Leksa-papalle joka oli taas rodun paras urosveteraani, kaimalle ja Thereselle, jonka nuori narttu sai tiukassa kilpailussa sertin. Onnea!

Näyttelykuvat on ottanut Sanna Hyytiäinen

Hyvä kontakti, mutta minä mokasin. Emme todellakaan olleet tuolla tokoilemassa.  Tara olisi juossut paremmin jos me molemmat olisivat katsoneet suoraan eteenpäin.. 29 vuoden näyttelyissä käymisen jälkeen en vieläkään osaa!
 Tuomari tutkii Taraa. Taralla häntä koipien välissä, mutta hihna löysällä!
 Korvista näkyy, ettei se oikein viihdy. Kehän ulkopuolella on paljon mukavampaa.
 Taas mennään. Katsekontaktilla ja Taralla häntä korkealla...

Noppaa väsytti rankan näyttelypäivän jälkeen.

Kommentit

 1. Onnea hyvästä tuloksesta! Koirista on varmaan omituista, että kun näyttelyssä on vino pino kavereita, niin miksi niihin ei sitten pääse tutustumaan? Siksihän sinne mennään ;-D

  VastaaPoista
 2. Kiitos Saila1 Olet oikeassa tuon näyttelyiden tarkoituksen suhteen, Taran mielestä ainakin :)

  VastaaPoista
 3. Onnea Miia & Leksa! Mukavaa, että Tara on rohkaistunut.

  VastaaPoista
 4. Hieno päivä teidän tytöillä! Paljon onnea!! Kiitos seurasta ja kaikesta avusta kehän laidalla :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei-toivottuja perennoja

Triosta tuli taas kvartetti

Hyvää matkaa Sinne Jonnekin rakas mummokoira