Mustavalkoinen piraija ja muita havaintoja odottavasta Nopasta

Nopan odotuksen myötä olen joutunut pyörtämään sanojani koiristamme. Ensimmäisen kerran pyörsin sanomani "Meidän koirat eivät ikinä varasta." kun Noppa teki inventaarion roskapussiin muutama viikko sitten ja imuroi sieltä ne broilerinluut.

Nyt piti perua kehu "Meidän koirat ottavat namit kädestä nätisti:". Noppa nakkaa sormiin kuin raivotautinen piraija jos sille tarjoaa namia kädestä. Yleensäkin sen herkkuna ollut  naudan maksa pikku paloina on nyt sellaista herkkua että antajan sormet ovat vaarassa. Ennen se otti namit kädestä huulilla varovasti hamuten, ei enää...

Raskaus on selvästi myös yksinkertaistanut sen elämää: syömään, lenkille, nukkumaan, syömään, lenkille, nukkumaan, syömään, syömään, syömään... Se söisi pohjattomasti jos voisi.

PAITSI: löysin loistokeinon hillitä sen syömistä. Keitetty riisi. Jostain syystä Noppa inhoaa keitettyä riisiä hyvin, hyvin paljon. Kai sillä tuli pentuna kiintiö täyteen. Riisi kuivamuonan joukossa hillitsee ahmimista ja jos sen kerjääminen yltyy, ruokalusikallinen riisiä kupissa saa sen poistumaan keittiöstä :)

Vaikka odottavan tulevan mammakoiran tuleekin saada paljon ravitsevaa ruokaa, on tuota syömishimoa hillittävä. Muuten pettää selkä ja pennuista tulee jättikokoisia. Eikä se kupeisiin kertyvä ylimääräinen massa ainakaan helpota Nopan oloa.

Tara kompensoi Nopan syömistä. Se on siirtynyt vain yhteen ateriaan päivässä omatoimisesti.

Ai miten niin Noppa on leveä :) 19 päivää vielä!

 Tara lentää :) Tuuloksessa tänään lenkillä

 Tara tönöttää (lue: katsoo, minne Noppa lyllertää)

Kommentit

 1. Bittiavaruuteen katosi kommenttini mutta äänestän siis 10 pentua :)
  Ja Noppa todellakin on hieman "leveä kuljetus" :)

  T: Sanna & Nopan tilaan syyllinen, tuleva onnellinen Osba-iskä

  VastaaPoista
 2. Meillehän on perinteisesti syntynyt näitä 'pieniä' pentueita.


  T: Sirpa, joka toivoo että siihen h-hetkeen olisi 17 päivää....

  VastaaPoista
 3. Jos Nopalta kysytään, se syö ainakin 10 pennun edestä.. Kaikki 10 nisääkin ovat jo topakkana! Nyt Noppa ei enää leviä kauheasti leveyssuuntaan, vaan alaspäin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi