Pihatöiden ahkerat avustajat

Mummokoira Manta tuli meille "mökille" muutamaksi päiväksi. Nopan mielestä hyvä juttu, se yrittää hyvin hienovaraisesti vaivihkaa tehdä lähempää tutustumista Mantaan. Tara-draamaprinsessa ei pidä siitä, että se ei ole nyt kaiken keskipisteenä, mutta hyväksyy Mantan. Manta sen sijaan ei välitä meidän karva-akoista tuon taivaallista. Vanhan ja viisaan koiran oikeudella se touhottaa omia juttujaan muista välittämättä.

Juha on Mantan mielestä ihana. Selvästi laumanjohtaja, jolle kannattaa käydä keikistelemässä ja pusutelemassa. Sitä paitsi Juha on myös keittiön johtaja, joten sitä suuremmalla syyllä sen kanssa kannattaa olla hyvissä väleissä, ainakin Mantan mielestä.

Vietin vapaapäivästäni puolet pihatöissä sillä seurauksella, että jännitän, antaako selkä myöten nousta huomenna sängystä. Luulen, että ei... Niska ja olkapäät kärvähtivät auringossa, tuli laitettua aurinkorasvaa hutiloiden aamulla. Mutta huvimajasta on vanhat maalit pesty pois, terassikalusteet on pesty, kesäkukat ovat ruukuissaan ja osa dahlioista myös, viimevuotinen humala on vihdoinkin leikattu alas ja kuusamat & kärhöt käyty läpi ja kuolleet oksankärjet typistetty. Puhumattakaan siitä rikkaruohojen kitkentäoperaatiosta kukkapenkeissä...

Noppa vahti pihatöiden aikana etupihaa (lue: nukkui puolitajuttomana varjossa), sen sijaan jengin nuorin ja vanhin (Tara & Manta) touhottivat mukanani taukoamatta. Jos ei tarjottu palloja, naruleluja tai kepinpalasia, niin sitten tultiin muuten vain tillistelemään kukkapenkkiin viereeni, mitä teen. Muutama narsissi on nyt poikki ja osa on istuttu lyttyyn.

Illan metsälenkin jälkeen koko karvajengi hyytyi vihdoin. Projektit jatkuvat huomenna.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Prinsessan pyörityksessä