Ne kasvaa sittenkin!

Kuolleiksi luulemani gladioluksen sipulit nimittäin. Ne olivat naapurin kellarissa talven, mutta viime vuosista oppineena en ollut kovin toiveikas niiden elossa pysymisestä. Tuntuu olevan niin jalostettu ja herkkä lilja, ettei se ole kuin yhden kesän ilo.

Autotallissa on kuitenkin käynnissä vimmattu kasvu purkeissa ja piharuukuissa. Saa nähdä jaksavatko kasvaa koko korkeuteen ja vielä kukkiakin.

Tein lauantaina positiivisen löydön Lidlistä: siellä oli vihoviimeinen dahlia-pussi laatikossa, pussissa oli 3 jo hyvin alkuun lähtenytta mukulaa. Ostin pari viikkoa sitten samanlaisen pussin Plantagenista hintaan 5,99 euroa, tuo Lidlin myymä pussi maksoi 1,99 euroa. Ja todistettavasti mukulat itävät, toisin kuin Plantagenista ostetut, joissa ei ole kuin yhdessä elonmerkkejä.

Autotallissa ovat kasvamassa ja lämpimämpiä säitä odottamassa jo ne kymmenen viimekesäistä mukulaa, jotka olivat talven naapurin kellarissa. Kuukauden kuluttua olen ihmeissäni minne ne tyrkin, jos suurin osa niistä lähtee kasvamaan. Positiivinen ongelma!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei-toivottuja perennoja

Triosta tuli taas kvartetti

Hyvää matkaa Sinne Jonnekin rakas mummokoira