Lisää tietoa Addisonin taudista koirilla

Nopan sairastumisen takia olen etsinyt lisätietoa ja muiden koiranomistajien kokemuksia Addisonin taudista. Netistä löysin erinomaisen kysymyksiä ja vastauksia -sivun, jossa Sulo-cockerspanielin omistaja kertoo taudista. Sivu löytyy täältä.

Eilisen päivän vietimme taas Yliopistollisessa eläinsairaalassa Helsingissä. Noppa oli potilaana, Tara turistina (joka ei taaskaan ymmärtänyt ettei ole hänen hoitovuoronsa, liehitteli lääkäriä ja yritti pungertaa tutkimuspöydälle...).

Käynnin piti olla ihan tarkistuskäynti, mutta lääkäri epäili Nopalla ongelmia kilpirauhasessa, joten käyntimme venyikin odotettua pidemmäksi. Hetken oli jo epäilys että Noppa joutuu sinne osastolle, mutta onneksi tutkimustulokset saatiin jo iltapäivästä eikä niissä ollut mitään hälyyttävää.

Nopan lääkitystä tarkistettiin ja seuraava tutkimus on kuukauden kuluttua.

Meidän Pullero-Noppa ei ole enää pullea, se on laihtunut kaksi kiloa joulukuusta, joista toisen kilon kahden viikon sisällä. Huolimatta siitä, että lääkityksen takia sen ruokahalu on pohjaton. Turkki sillä meni sairauden pahetessa karmeaan kuntoon eikä se ole juuri paremman näköinen vieläkään. Voi olla, että se jää tuollaiseksi hampputurkiksi.

Lääkäri kertoi selkeästi ja rauhallisesti Addisonin taudista ja siihen liittyvistä asioista, mutta olisi pitänyt olla nauhuri mukana. Osa asioista unohtui heti kun monet huolet pyörivät mielessä.

Eläinlääkäri epäili Nopan rauhallisuuden johtuvan taudista tai lääkityksestä, mutta se on sen perusominaisuus :) Kuten hoitaja sanoi, harva on hoitopöydällä yhtä rauhallinen kuin Noppa. Edes sen syke ei muuttunut! Tara rallatteli Nopankin edestä, sillä oli kiirettä kun odotustilassa seurasi muita potilaita.


Kommentit

  1. Täältä jo edesmenneen Sulo-koiran omistaja toivottaa Nopalle ja omistajalle tsemppiä lääketasapainon löytämiseen.

    VastaaPoista
  2. Toivotaan, ettei sairaus ole periytynyt Nopan pennuille ja ne saavat elää normaalin ja terveen elämän.
    Iloisia hetkiä teille kuitenkin ja toivotaan lääkityksen onnistuvan.
    Pohjoisen poppoo!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi