Hämeessä kukkii

Kaksi päivää kasvien istuttamista, rikkaruohojen kitkemistä, veden kantamista jne. normitouhotuksen ja koirien lenkittämisen lisäksi. Siinä tämän ja loppukesän viikonloppujen ohjelma.

Vaikka vannoin, etten hanki enää mitään talomme pihanmaalle tänä kesänä, niin kuinkas siinä kävikään... Saaduista kasveista ei voi kieltäytyä ja pari kasvia "oli pakko" (joo joo...) hankkia.

Jos jonkinkokoista monttua tuli taas kaivettua ja myyränkoloja inventoitua. Koska kaikille uusille kasveille ei voinut tehdä uutta istutuspaikkaa ja vanhoja  paikkojakin piti kitkeä, kannoin sylikaupalla rikkaruohoja ja ei-toivottuja kasveja kompostiin.

Tara on lopen uupunut kun on ollut taas apuna, eli vahtinut kaivettuja kuoppia ja osallistunut kitkemiseen. Kerran siltä petti hermo ja se puraisi raivoisasti yhtä pujoa.

Noppa on loikoillut pihalla ja seurannut Taran ja minun touhuja.Välillä se on käynyt pyytämässä Taraa leikkimään. Juhan leikkaama tasainen iso nurmikkoalue on kuin luotu bordercolliehepuleille!

Aina tilaisuuden tullen Noppa on tyhjentänyt herukka- ja vadelmapuskia marjoista ja mutustanut niiden päälle heinää. Oletan ja toivon sen ruokalisän nopeuttavan sen suolen toimintaa ja samalla laihtumista... Tara saa selvästi isompia annoksia ja on normaalipainoinen, pullero syö vähemmän ja on isompi, mutta lihoo enemmän. Käsittämätöntä.
Päivänlilja, oranssinvärinen

Sama lilja, toinen kukka

Tumman viininpunainen päivänlilja

 Kaksivärinen lilja

Harjaneilikoita heinäkuussa

Hehkuva rakkaus

Kaksivärinen unikko
Tumma kerrottu (pioni)unikko
Tumma salkoruusu
Osa daalioista oli tuulessa kaatunut, osa kitui ruukuissa ja osa oli kukkapenkissä riehaantunut niin, että peitti alleen perennoja.


Yksinkertainen kultapallo (tai joku vastaava, tunnistaako kukaan?)
Punahattuja

Kärhöjä,  Ville de Lyon

Jackmannii ja Miss Bateman

Hagley Hybrid


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei-toivottuja perennoja

Triosta tuli taas kvartetti

Hyvää matkaa Sinne Jonnekin rakas mummokoira