Ensimmäiset sulaneen maan kuvat tältä keväältä

Tästä se lähtee, blogini puutarhapäivitykset tältä vuodelta! Terassin edustalla kuusaman juurella on jos jonkinnäköistä alkua, toivottavasti kaikki myös kukkivat.

Krookuksien, helmililjojen, erilaisten kerrottujen tulppaanien ja hyasinttien jälkeen siitä pitäisi nousta myös kääpiokokoista kuunliljaa. Tosin kuunlilja on kärsinyt viime kesien helteistä tuossa paikassa niin, että taidan siirtää sen siitä pois. Loppukesästä siinä kasvaa kituen kaikki kun aurinko porottaa siihen koko päivän. Mutta näin alkukeväästä se on riemastuttava kun muu tontti on vielä lumen peitossa.

Toisen kuusaman ja pionin (Sarah Bernard, ainoa pioni jonka olen tällä tontilla saanut pidettyä hengissä ja kukkimaan) juurella kukkii myös jo krookuksia ja lumikelloja.

Koirat ovat juosseet rinteessä lumipeitettä rikkoen sen verran että sieltä pilkottaa perennapenkin turvereunukset hieman, mutta muut perennapenkit ovat isojen talven aikana kasattujen kinosten alla. Humalan ja kärhöjen juurelle olen vienyt lunta lisää, niillä ei ole vielä kiire yöpakkasten takia.

Lumien sulamista odotellessa olen surffaillut netissä pahinta puutarhatuskastelua helpottaakseni. Mutta taisikin käydä toisinpäin. Toukokuussa posti tuo kaikkea kivaa, eli nettitilaukseni eri puutarhamyymälöistä.... :)

Keltaisia krookuksia

Gladioluksia ruukussa. Nämä ovat nousseet liian nopeasti (autotalli on ollut liian lämmin paikka esikasvatukseen), tuskin kukkivat kun kasvavat näin aikaisin.

Terassin edustan pikkupenkissä kuusaman juurella on kohta ahdasta :)
..

Kommentit

  1. Ihan kuin meidän pihalta! :) Ihanaa, kyllä se kevät tulee, siellä se on lumen alla. Mäkin sain tänään kuvattua kevään ekan kukan, pitää ehkä laittaa se vielä tänään nettiin. <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi