Välillä kukkakuviakin

Tänä kesänä on puutarhainnostus ollut hieman alamaissa. Myyrien tekemät tuhot risovat niin, ettei huvittaisi juuri mitään uutta ostaa tai hankkia. Kun vielä kuivuus on vaivannut jo kolmatta kesää, on puutarhainto koetuksella. Illat menevät sadevesiastioita tyhjennellessä kannulla.

Viime viikolla kun kitkin kukkineita ukonkelloja kolmiopenkistä, pöllähti sieltä lauma raivostuneita maa-ampiaisia. Vieressä on nurmikossa isoja kohtia joissa ei kasva mitään, koska pintakerroksen alla myyrien onkaloita. Kummatkin eläimet ovat sellaisia, joita en kukkapenkkeihini halua.Vaikka ampiaiset hyödyllisiä ovatkin, siitä pesästä ne saivat häädön.

Kuivuudesta ja kuumuudesta huolimatta jotain sentään kukkii. Viime viikolla aukesivat keväisiltä puutarhamessuilta ostamani päivänliljat (joista taas yhden kukkavarren katkaisin vahingossa itse). Sen sijaan yksikään viimevuotisista isoista päivänliljoista ei kukkinut. Ne tekivät vain nihkeästi muutaman lehden ja siihen jäi.

Kuvat ovat otettu viikko sitten, 22.7.

Päivänlilja Bela Lugosi ja erivärisiä leimuja
 Päivänlilja Bela Lugosi, puutarhamessuilta ostettu
 Sinertäviä leimuja
 Pinkki leimu
 Oranssi lilja, myös puutarhamessuilta ostettu
 Kultapallo
 Yksinkertainen kultapallo? En tiedä mikä muukaan voisi olla. Enkä tiedä, mistä se on keskelle leimuja putkahtanut. En tietoisesti ole sitä hankkinut ja istuttanut.
 Clematis Jackmannii kukkii pitkään ja hartaasti. Tosin paljon matalammalla kuin viime vuonna, koska ylin osa paleltui talvella.
 Yli metrin korkea dahlia Kelvin Floodlight (jonka koirat katkaisivat juoksuhepulissaan viime vuonna, tänä vuonna se on säilynyt toistaiseksi ehjänä).

Kommentit

 1. Voi herran jestas, olen tilannut itselleni tuota 'Bela Lugosia' Englannista saakka kun en mistään löytänyt sitä Suomesta! Jopas nyt :-D
  Kyllä tuo varmasti on jokin yksinkertaiskukkainen syyspäivänhattu tuo keltainen kukkasi.

  VastaaPoista
 2. Muistelen, että Viherpeukalo myi niitä keväällä myös, eikä hintakaan ollut paha. Olin juuri ehtinyt ostaa nuo Bela Lugosit sieltä messuilta, joten en kiinnittänyt siihen erityistä huomiota. Harmittaa, etteivät viimevuotiset päivänliljat suostuneet kukkimaan (tai edes kasvamaan kunnolla), niissä oli upeat kukat myös. Luulen, että myyrillä on osuutensa kukkimattomuuteen..

  VastaaPoista
 3. Se yksinkertainen keltainen päivänhatun näköinen kukka on vinkeä: sillä on kultapallon varsi (toista metriä korkea) ja lehdet, mutta kukka kuin päivänhatulla! Eikä mitään hajua mistä se on perennapenkkiin putkahtanut :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Prinsessan pyörityksessä