Pihakuvia

En voinut laittaa otsikoksi kukkakuvia, koska yhdessä kuvassa ei ole kukkia lainkaan. Vaikka pitäisi olla.

On aika masokistista laittaa loppukesästä tai alkusyksystä ostetun perennan tai kukkasipulin kyltti siihen kohtaan, mihin se on istutettu. Koska joka tapauksessa talven aikana unohdan, mitä olen mihinkin istuttanut, olisi niin paljon mieluisampaa yllättyä keväällä positiivisesti. "Ai kun kiva mitä täältäkin nousee!". Kuin nykytilanne: kyltti on maassa, eikä maasta nouse mitään... Kun ei olisi kylttiä, en pettyisi niin pahasti.

Kävin tutkimassa perennapenkkiä (ja kitkemässä riehaantuneita suopayrtin alkuja pois).  Katselin samalla kylttejä, jotka ovat tyhjissä kohtaa. Ei olisi kannattanut syksyllä ostaa monta pussillista kerrottujen tulppaanien ja erikoisten narssissien sipuleita, kun ei sieltä mitään nouse. Tai no,  niistä erikoisista narsisseista nousi sentään lehdet... Mutta yhtään nuppua siellä ei ole.

Onneksi edes osa niistä lukemattomista istuttamistani tulppaaneista on voimissaan ja varmasti kukkiikin.

Tähän istutin syksyllä ison pussillisen erivärisiä kerrottuja tulppaaneja. Narsissien lehtien joukosta pilkistää malvaa..
Terassien edustan tulppaanit ovat niin isolla nupulla, että aukeavat varmaan pian. Niitä on kerrankin riittävästi :)
Vanhat, yksinkertaiset tulppaanit aukesivat ensimmäisenä. Nämä ja keltaiset allaolevat ovat vuosia vanhoja, siirsin ne etupihan puretusta penkistä viime syksynä. Aika vaatimattomia, mutta kestäviä.


Ensimmäiset kerrotut tulppaanit avautuivat tänään.
Myös talvio kukkii
Perunanarsissi
Tarhakylmänkukka
Orvokki kukkii perennapenkissä
Kevätvuohenjuuri

Kommentit

  1. Kaunista. Kevät on ihanaa aikaa. Meilläkin kukkii talvio. Tulppaanit ovat tuloillaan :-).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi