Piha kukkii - vihdoin

Kesän ensimmäinen perhonen bongattu (nokkosperhonen), ensimmäinen kimalainen bongattu, ensimmäiset rikkaruohot (maahumalaa ja voikukkaa) kitketty!

Lintulaudalla käy vielä vilske. Punatulkut käyvät yhä syömässä siemeniä, olipa siellä käynyt eilen metsäkyyhkynenkin. Oravista ja hiiristä puhumattakaan. Myyrää ei ole onneksi vähään aikaan näkynyt.

Osa kukkapenkeistä on yhä isojen kinosten alla, odotan kauhunsekaisin tuntein mitä sieltä paljastuu. Tai siis paljastuuko sieltä mitään muuta kuin myyrien tekemiä onkaloita.

Rinnepenkistä nousee vauhdikkaasti jo tarha-alpia (mikäs sen tappaisi...), malvaa ja palavaa rakkautta. Ja tietenkin narsisseja! Niitä olen istuttanut sinne ämpärillisen, luulisi kukkivankin. Myös toissa- ja viimekeväiset pikkunarsissit (ne, joita myydään ruukuissa alkukeväästä) kasvavat mukavasti.

Etupihan puretusta kukkapenkistä on löytynyt vielä puoli ämpärillistä lumikellojen, tulppaanien ja krookusten sipuleita, vaikka penkistä on poistettu multaa viime syksynä kottikärrytolkulla. Olen laittanut ne sipulit ruukkuihin ulos, kukkii siten jotain terasseillakin!

Krookuksia
 Krookuksia ja lumikelloja
 Lumikelloja ja krookus
 Lila krookus

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi