Puutarhatöitä

Karvainen puutarhatonttumme Tara avusti taas ahkerasti pihatöissä ja makaa nyt reporankana pöydän alla. Aamulla se torvi juoksi perennapenkin suojaksi tehtyä aitaa päin. Mikä yllätys...

Aita on ollut siinä jo kaksi kesää, Taran pitäisi älyä varoa sitä. Mutta kun vauhtia niin paljon, etteivät aivot pysy perässä, osumahan siitä tulee. Onneksi Taralle ei näyttänyt käyvän mitenkään, kevyt verkkoaita sen sijaan irtosi kiinnitystolpistaan miltei koko matkalta.

Kitkin ämpärillisen (!) voikukkia perennapenkistä. Nurmikolla niitä on niin paljon, etten edes haaveile kaikkien pois saamisesta. Myös nokkoset ja rikkaruohot kasvavat kilpaa perennoiden ja tulppaanien kanssa.

Ensimmäiset maassa kasvatetut narsissit kukkivat pian, sen jälkeen varmaan osa tulppaaneista avaa nuppunsa.

Sen sijaan talven yli ruukuissa kasvatetut tulppaanit ja narsissit kuihtuvat pois. Narsissit avasivat kolme nuppua, tulppaanit yhden. Oli viimeinen kerta kun tein hyötäämistä. Iso vaiva ja iso pettymys.

Jos olisin istuttanut ne kerrotut narsissit ja tulppaanit ruukkuihin maaliskuussa, ne olisivat kukkineet pitkään ja kauniisti vielä kesäkuussakin. Nyt ne tekivät valtavasti lehtiä ja pitkät, hontelot varret, jotka eivät kestäneet kukkien painoa. Nuppuja oli paljon, mutta ne kuihtuivat ennen avautumista.

Pihanarsissit avautumassa
Erivärisiä krookuksiaKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei-toivottuja perennoja

Triosta tuli taas kvartetti

Hyvää matkaa Sinne Jonnekin rakas mummokoira