Broilerinluita, lisäkkeenä parsaa

Noppa se on hyvin varma siitä, että pentuja on tulossa. Paljon. Ja ne tarvitsevat oikeanlaista ravintoa. Paljon.

Nopan mielestä oikeanlainen ravinto tarkoittaa kaikkea muuta kuin kuivamuonaa ja Yrjölän puuroa (sen vakioruokaa). Oikeanlainen, tiineen nartun (...) ruokavalio koostuu sen mielestä mm. broilerinluista ja -nahasta, sekä kaikenlaisista herkuista.

Olen aina kehunut, että meidän koirat eivät varasta pöydältä. Yhden ainoan kerran Noppa on ottanut pöydän kulmalla olleen dentastix-herkkuluun, koska sen mielestä ne kuuluvat koirille, ei ihmisille.

Perjantaiaamuna kuulin keittiöstä rutinaa. Menin katsomaan, Noppa söi tyytyväisenä keskellä keittiön lattiaa roskiksesta varastamiaan broilerinluita. Tara tuhisi vieressäni hyvin tuohtuneena ("MINÄ en IKINÄ tekisi TUOTA!"...).

Jälkiruuaksi kurinpitotoimenpiteiden jälkeen se sai Sirpan ohjeiden mukaan säilykeparsaa (kun parafiiniöljyä ei siihen hätään ollut). Sirpa ehdotti kermaviiliä tms. kyytipojaksi jotta se söisi parsan. Höpsis, sinne meni parsat kertaimaisulla! Siis kaikki muu paitsi oma ruoka käy...

Onneksi Noppa ei ehtinyt syödä kaikkia luita eikä sen ruuansulatus syödyistä luista juuri seonnut tai mennyt tukkoon. Vastaisuuden varalle ostin tänään pari purkkia parsaa ja maanantaina menen apteekkiin ostamaan parafiiniöljyä. Varaudun siihen, että pidot sen kuin pahenee tulevien viikkojen aikana...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei-toivottuja perennoja

Triosta tuli taas kvartetti

Hyvää matkaa Sinne Jonnekin rakas mummokoira