Koiran luonteen kuvailusta

Hihittelin lukiessani erilaisia koiranomistajien blogeja, joissa kuvailtiin koirien luonteita erilaisilla kehuvilla adjektiiveilla. Hihittelin siksi, että omat kuvailuni koiristani ovat aika erilaisia kuin niissä blogeissa.

Tara on kolmella sanalla helppo kuvailtava: huomionkipeä rakastettava sähköjänis. Nopan luonnetta on hieman vaikeampi kuvailla lyhyesti. Ehkä syntymävanha itsenäinen plussapallo olisi aika lähellä. Noppahan on aina ollut oman arvonsa tunteva, eikä lähelläkään ole niin ihmisten perään eikä huomion perään kuten Tara. Noppa ilmoittaa, milloin häntä voi rapsuttaa.

Ja se plussapallo: kaikki meillä käyneet tietävät mitä se tarkoittaa. Kun Nopalle mieluisa ihminen lähestyy (jos mahdollista, mahdollisimman paljon ihoa näkyvillä, kuten esim. shortseissa kesällä) niin se "plop plop" ääni alkaa kuulua saman tien... Noppa on edellisessä elämässään ollut kameleontti, niin pitkä ja tehokas sen kieli on. Jos paljasta ihoa ei ole nuoltavissa, Noppa nuolee innostuksissaan myös huomionkohteensa vaatteita...

Jos Nopalle oikein ihana ihminen on paikalla, äärimmäisenä hellyydenosoituksena Noppa ottaa käden suuhunsa. Hyvin varovaisesti ja hellyydellä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Prinsessan pyörityksessä