Sipuli-intoa

Kauppilan esite tuli muutama viikko sitten. Se vei hetkeksi huomioni ja tulee viemään loven tilini saldoon.

Paaaaljon ihania erikoisia tulppaaneja ja narsisseja, joista osa on ihan PAKKO saada. Ehdottomasti.

Toistaiseksi minulla on ollut vain hyviä kokemuksia erikoistenkin tulppaanien ja narsissien kanssa, joten pakkohan niitä on saada lisää.Sen sijaan siemenistä kasvattaminen on ollut sellaista arpapeliä, että siihen verrattuna Lottokin tuntuu vakiotuloilta.

Piipahdin pikaisesti Pirilässä - seudun parhaassa puutarhaliikkeessä, joka ei silti aina saa varauksetonta ihailuani taimien laadun ja hinnan suhteen - ja tein siellä löytöjä kukkasipulilaarien luona. Mukaan lähti tuliaisiksi keisarinpikarinliljan ah, niin pahalta, mutta tehokkaalta myyränkarkottimelta haisevia sipuleita (törkeän kalliita, mutta ovat joka paikassa) sekä neljää erilaista tulppaania sipuleina. Enkä muista nimiä, olisi pitänyt kirjoittaa ne ylös. Hyviltä ne kuulemma näyttävät joka tapauksessa :)

Kerrotut yksiväriset tulppaanit ovat ensi keväänä sitten meidän pihalla SE juttu. Tosin riehaannuin Kauppilan kuvastosta tilaamaan säkin sipulisekoitusta, joten sieltä voi nousta oikeastaan mitä vain.

Joka syksy minulla on hyvät suunnitelmat (missä järjestyksessä ja miten istutan sipulit) ja joka kevät niitä nousee milloin mistäkin ja milloin mitäkin. Se niistä hyvistä suunnitelmista.

Jos vielä kävisi tekemässä inventaariota Terran ja Tarjoustalon kukkasipulitarjontaan, niin ei tarvitsisi miettiä tulevien iltojen ohjelmaa - aika kuluu rattoisasti sormet kohmeessa hämärään asti ahteri pystyssä kukkapenkeissä kyykkien, Tara avustavana osapuolena.

Noppaa ei kyykkimiseni kukkapenkeissä ei kiinnosta tippaakaan. Tara-touhottaja on aina mukana siellä, missä tapahtuu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi