Muutama kukkakuva

Tulin mökiltä eilen illansuussa ja oli pakko tarttua kameraan heti.Tuo tummaakin tummempi lilja on aivan ihana. Minulla ei ole mitään tietoa mikä sen nimi on, enkä ole varma, mistä olen sen sipulit aikoinaan ostanut.

Alla kuvassa oleva pieni punaisempi lilja ei kukkinut viime vuonna ja tänä vuonna se oli ainoa, joka jaksoi tehdä nupun ja avata sen. Joko kuivuus, koirien tallomat varret tai liian vähäinen lannoitus estivät muiden samanlaisten liljojen kukinnan sen ympärillä. Muualla tuota matalaa liljaa minulla ei olekaan.


Gladioluksia istutin useita, mutta vain muutamassa on kukkavana ja vain yksi on avannut nuppuja. Herkän värinen!

Leimut ovat lempikukkiani, loppukesän väriläiskiä. Minulla on niitä useissa eri kukkapenkeissä, mutta enemmänkin voisi olla... Niille löytyy aina tilaa!

Kommentit

  1. Upeaa kukkaloistoa! Tumma lilja on hieno. Tuonne leimupenkkiin tulee varmaan jossain vaiheessa jotain valkoista... Ovat ainakin toistaiseksi hengissä :-).

    VastaaPoista
  2. Hienoa :) Muutama valkoinen toissavuonna ostettu lilja yrittää epätoivoisesti kukkia kuivassa rinteessä, saas nähdä onnistuuko. Kannettu vesi valuu pois, on niin kuivaaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei-toivottuja perennoja

Triosta tuli taas kvartetti

Hyvää matkaa Sinne Jonnekin rakas mummokoira