Peruukki vinossa erkkarissa

Olimme tänään yli 7 tuntia tuulisella kentällä Tuomarinkartanossa bordercollieiden ja kelpieiden erikoisnäyttelyssä. Aurinko paistoi, mutta tuuli pyyhki siihen malliin koko päivän, että tuli tahattomasti uusi takkukampaus ja silmämeikit singahtivat poskille heti kättelyssä. Onneksi oli nurmi- eikä hiekkakenttä, muuten olisi ollut hiekkapuhallettu olo päivän päätteeksi.

Noppa oli mukana vain turistina, Tara kävi kehässä pyörähtämässä. Kummatkin käyttäytyivät näyttelypaikalla tulohetken "ikinä ei olla missään oltu eikä muita koiria nähty" -kohelluksen jälkeen kuin vanhat näyttelykonkarit. Jopa Hillevi Hulivili-Tara!

Noppahan ottaa rennosti missä vaan tilaisuudessa (no jaa, jossain oravien joukkokokoontumisessa ei...), mutta yllätys oli, miten rennosti Tara oli. Tosin ei kehässä, mutta sielläkään se ei saanut slaagia tuomarista eikä yrittänyt singahtaa kehästä pois. Sain sen seisomaan nätisti paikoillaan, koska se oli tikkujäykkänä :)

Tara sai erinomaisen, josta olin erinomaisen tyytyväinen. Hyvillä mielin hyvästelimme tämän näyttelykauden!

Päivä meni kolmea kehää yhtä aikaa seuraten (kelpiet eri kehässä, bortsu-urokset ja nartut eri kehissä) ja ystävien koirien tuloksia jännäten. Tainan Misty-kelpie sijoittui toiseksi valioluokan nartuissa ja Taran painikaveri Silakka-kelpie upeasti junioriluokasta toiseksi parhaaksi nartuksi saaden vara-sertin.

Leksa-pappabortsu sai erittäin hyvän. Tuomari oli tiukkana valioluokan uroksissa: vain kaksi sai erinomaisen.

Mukavan ja onnistuneen päivämme takasi myös se, että koiriemme kummitäti Ansu oli mukana koiravahtina, tavaroiden kantajana ja piknik-keittiön emäntänä. Leksa olisi tehnyt reklamaation jos olisi osannut, kun siltä evättiin pääsy intentoimaan ruokiamme. Noppa käytti suorempia keinoja ja tyhjensi kuivamuonapussia suoraan pussin suusta kun olin jättänyt sen vahingossa auki.

Tara kehässä turkki tuulessa hulmuten

Noppa vahti viestittelyäni

Koirien kummitäti Ansu ja rento-Tara (jolla märkä kylpytakki päällä viilentämässä)

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi