Esillä oleminen on rankkaa

Ainakin Nopan mielestä. Viikonloppuna kävimme karva-akkojen poikaystävien omistajan Miian mukana Jämsän ja Lohjan näyttelyissä. Miialla oli Leksa-veteraani mukana. Tosin Leksa on jättänyt noteeraamatta tuon veteraani-osuuden, sen verran vauhtia ja tohinaa sillä oli!

Lauantain Jämsän näyttelyssä oli hyytävän kylmä (vain rakeet puuttuivat!), mutta koirat viihtyivät viileässä säässä. Leksa touhotti Nopankin edestä näyttelypaikalla ja oli kaunein bordercollie, kaunein veteraani ja vielä koko näyttelyn toiseksi kaunein veteraani! Hyvä Leksa! Noppa oli kolmanneksi kaunein narttu, sai vara-sertin. Se viimeinen, "oikea" serti siltä vielä puuttuu muotovalioitumisesta.

Sunnuntaina olimme Lohjalla aurinkoisessa säässä. Onneksi tuuli sen verran, ettei ollut liian kuuma koirille. Sympaattinen tuomari Maija Heinilä pahoitteli, että vaikka Noppa on hänen mielestään erinomainen koira kaikin tavoin, se on kuitenkin liian raskas hänen makuunsa. Noppa sai erittäin hyvän ja oli kolmas (viimeinen) luokassaan. Hienon arvostelun se sai silti, sekä taas maininnan erinomaisesta luonteesta. Leksa toi sitten voiton "kotiin" ollen taas rotunsa paras ja samalla paras veteraani.

Misty-kelpie kävi myös hakemassa rotunsa paras -voiton Lohjalta, Manta-mummokoirakin oli turistina mukana.

Tara-turistikoira nautti Lohjan näyttelystä: se oli varma, että kaikki 300 paikalla ollutta koiraa olivat häntä varten siellä. Etenkin erään miltei samanikäisen bortsutytön kanssa sillä oli liikuttavan kivaa. Tara ei ymmärtänyt lainkaan, miksi en päästänyt sitä leikkimään jokaisen kanssa...

Aamulla meillä oli oudon rauhallista kotona. Kummatkin koirat nukkuivat selällään sohvalla kun nousin ja aamuhösellys tervehtimisrituaaleineen oli normaalia vaisumpaa. Lenkillä ne eivät riekkuneet kuten normaalisti ja aamupainitkin jäivät puolitiehen. Esillä oleminen väsytti akat :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi