Missi-Fiona ja törkymöykky Mummokoira

Toukokuu on vuoden kiireisin kuukausi. Ainakin meillä. Samaan aikaan pitäisi ehtiä pihatöihin, kasvimaalle, koirien koulutukseen (lue: Fionan koulutukseen, tätikoirat hengailevat enimmäkseen vain mukana), mökille, ystäviä tapaamaan, näyttelyihin ja kisoihin. Jälkimmäinen jäi välistä tänä vuonna, mutta kesällä käydään vielä kokeilemassa tokossa avoin luokka ennen elokuun alun sääntömuutosta.

Lomalla kävimme mökillä ensi kerran sitten viime syksyn. Hieman oli viileää (ulkona +8 C ja mökissä sisällä +7 C kun menimme sinne) ja järvivesi oli vielä viileämpää. Kielloistani huolimatta Noppa ja Fiona juoksivat rantaan ja sukelsivat suoraan laiturilta järveen. Sitten mentiinkin suoraan mökkiin lämmittelemään. Fionaa ei moinen viileä uintikeikka hätkäyttänyt, mutta Noppaa lämmiteltiin huopien sisässä koko ilta. Sairaalle mummokoiralle moinen yllätyskylmyys ei tehnyt hyvää.

Mökkireissun jälkeen kävimme Fionan kanssa Oilin tokokoulutuksessa jonne tuli myös Fionan sisko Usva. Samalla reissulla kävimme moikkaamassa Marjaa agilitytreeneissä ja Fiona pääsi mielistelemään Marjan shelttipojille Skipille ja Trickille.

Seuraavana päivänä menimme Tuomarinkartanoon kansainväliseen näyttelyyn jossa tuomarina oli Meg Purnell-Carpenter Iso-Britanniasta. Matkalla nappasin kyytiin Fionan velipuolen Nooan ja Millan, joka esitti Nooan kehässä. Nooa, 4 vuotta, taantui teinikoiraksi kehässä ja esiintyi sen mukaisesti, sai arvosanan erittäin hyvä. Fiona ja Usva olivat ainoat nuorten luokan nartut. Usvalla on juoksut ja Fiona on vakuuttunut että siten myös hänellä on. Kummatkin menivät ennen kehää kirsu maassa haistellen ja häntä kippurassa. Kehässä Fiona sai taas jonkun "Minä olen missi"-kohtauksen ja esiintyi yllättävän hyvin. Juoksi kauniisti häntä matalana ikäänkuin sitä olisi enemmänkin harjoiteltu. Usva sai erittäin hyvän, Fiona sai erinomaisen ja SA:n, oli sitten paras narttu-luokassa kolmas ja sai vara-Cacibin. 

Fiona on tänä vuonna käynyt kolme kansainvälistä näyttelyä joissa kolme luokkavoittoa, kolme SA:ta ja kaksi kertaa PN-3. Ei hullummin. 

Paluu maan pinnalle tuli sitten seuraavana päivänä kun Noppa meni syömään naapuripellolle ajettua lietelantaa. Tai itse asiassa Noppa söi sitä lietelantaa omalta pihalta, sitä lensi rajalle asti. Se lietehän on ihan silkkää myrkkyä, Noppa alkoi oksentaa (onneksi) voimallisesti heti lietettä syötyään ja raahasin sen sisälle suihkuun. Letkulla vettä koiran kurkkuun niin että se sai suusta, nielusta ja vatsalaukusta kaiken pois. Lietettä tuli kirsustakin veren kera. Kaivoin jo päivystyksen numeron esiin ja otin lääkearsenaalin käyttöön. Muutaman tunnin sisällä Noppa alkoi toipua ja illalla se jo kerjäsi normaalisti. Mutta kylläpä säikäytti!

Kiukukseni peltoa ei ole edelleenkään käännetty kuten laki vaatii (vuorokauden sisällä lietteen levittämisestä) ja kuvottavan hajun lisäksi saan olla vahtimassa koiria koko ajan ettei käy uusintaa sunnuntailta. Mummokoira ei oppinut tapauksesta juuri mitään, oli menossa seuraavana päivänä uudelleen välipalalle sinne.

Mummokoiran ahneudella ei ole tolkkua, iän myötä siitä on tullut myös röyhkeä. Se imuroi Fionan koulutusnamit kuistilta yhtenä iltana ja kävi ohimennen röyhtäisemässä että hyvää oli. Keittiössä se kiekaisee hanakasti jos on sitä mieltä että ruokaa tuli liian kauan aikaa sitten tai sitä oli liian vähän. Eli se on hyvin pirteässä kunnossa..

Noppa vartiointipaikallaan mökin kuistilla

Trio seuraa saunanlämmitystä, Juhan ottama kuva.

Fiona ja pallo

Nuoren koiran letkeät liikkeet pihalla

Ja Taran niskanvenytykset pallon kanssa

Fiona ehdottaa jos hän ottaisi pallon seuraavaksi

Noppa seuraa palloleikkejä ja vahtii samalla tonttia korva miltei pystyssä

Taraa naurattaa

Nooa näyttelyssä

Missi-Fiona (tiedän että asento on kamala ja kulmaukset ovat kadonneet, mutta en saanut otettua parempaakaan kun elohilleri ei seisonut enää kehän ulkopuolella eikä kehästä ole kuvaa)

Mummokoiran niskanvenytyshetki. Huomaa Nopan kulmahammas ja alapuolella odottava nököhampainen majavalelu. Miltei samikset.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi