Kesä on ohi

Viimeinen mökkiviikonloppu, seuraavan kerran palaan sinne ensi vuoden toukokuussa. Haikea olo, kesä on ohi ja pitkä talvi edessäpäin. Jos oikein positiivisesti ajattelee, niin kuuden kuukauden kuluttua on maaliskuun puoliväli ja kevään puutarhasuunnittelu jo täydessä vauhdissa...

Mökkiviikonloppu oli lämmin ja aurinkoinen, järvi oli peilityyni. Aina kun sieltä lähtee niin sää suosii. En muista kertaakaan että olisimme lähteneet sieltä huonossa säässä, mikä lie taika siinä on. Koirat kävivät uimassa, viimeisen kerran järvessä ennen ensi kesää. Seuraavat uintikerrat ovat koirauimalassa Hyvinkäällä.

Kotona on työn alla syysistutuksia ja sadonkorjuuta. Rikkaruohojen määrä on räjähtänyt niin että tekisi mieli kääriä koko kasvimaa mustaan muoviin ja tuhota rikkikset siten. Pavut tyrkkäävät topakasti satoa, loppujen lopuksi ihan hyvä että vain seitsemän pensaspapua neljästä kylvökerrasta huolimatta kasvoivat. Ne seitsemänkin ovat aivan kallellaan papujen määrästä ja niistä riittää meille oivasti syötävää. Tomaatit ovat nyt oikeasti kompostikamaa, sekopäiset ampiaiset tuhosivat isot tomaatitkin. Ne tekivät niihin reikiä ja tomaatit mätänivät. Tänä kesänä ampiaiset tekivät tuhoja enemmän kuin myyrät tai linnut. Karhunvadelmistakaan ei ole juuri mitään jäljellä. Linnut tyhjensivät tyrnipensaat yhdessä päivässä. Suunnittelin keräävänäi marjat pakkaseen, mutta saman päivän aikana oli joka ikinen marja hävinnyt. Raivostuttavan tehokasta toimintaa.

Pihatöiden ja mökkiprojektien (joista myöhemmin lisää) välissä ollaan Fionan kanssa muisteltu tokoa ja saamiamme oppeja. Nyt kun saataisiin vain ohjaajalle häiriövarmuutta niin päästäisiin eteenpäin. Riemastuttavaa on treenata koiran kanssa jolta löytyy moottoria (V8 17 kg paketissa) ja motivaatiota. Ei lopu virta kesken eikä into.

Ensi viikonloppuna on tiedossa pitkästä aikaa jälkitreeniäkin, ohjattua sellaista.

Fiona-saukko uimassa

 Tätikoirat järvessä, Tara tulee jo takaisin rantaan

Noppa tarkkana mökin rappusilla

Ja järvessä vettä kauhomassa (kauhean hauskaa läiskytellä vettä etutassuilla, juoda tolkuttomasti ja kävellä sitten mökkiin pissa valuen...)

Tara turkki märkänä mökin rappusilla

Mökin laajennusosa, virallisesti hyväksytty ja valmis rakennustarkastajankin puolesta.

Näkymä rantasaunan rappusilta tänään
 

Kotipihassa kultapallot kukkivat yhä

 Mökillä kukki kaunis keltainen lilja

Tätä näkyä pitää odottaa vielä 11 kuukautta, snif... Pinkit liljat ja leimut elokuussa.

Hennon vaaleanpunainen yksinkertainen salkoruusu ja kurkkuyrtin nuppuja.


Iltapilvi kuukausi sitten

Kommentit

 1. Oi vai mitä kuvia! Ihana pilvi, ihana saukko-Fiona ja ihana mökkipaikka.
  Harmitus ampiaisia! En ole kuullut, että ne tekisivät tomaattituhoja. Kaikkea sitä kuulee! Ja linnut myös, voi harmi. Lienee ollut paha tuholaisvuosi, olin juuri eilen hätänostamassa perunoita ystävien luona, kun myyrät olivat hyökänneet heidän perunamaalleen. Joka kolmannessa perunassa oli myyrän hampaanjäljet! Ei niitä halunnut ruokaperunaksi kerätä, sinne jäivät. Onneksi olivat ne kaksi kolmasosaa vielä. Ja onneksi huomasivat ajoissa!
  En ole käynyt blogissasi aikoihin, joten nyt on edessä pienoinen pikalukumaratooni...

  VastaaPoista
 2. Ampiaiset sananmukaisesti pistelivät kaikki mansikat ja vadelmat karhunvadelmien lisäksi. Vadelmapensaiden lähelle ei ollut mitään asiaa, sieltä hyökkäsi heti raivoisia ampiaisia.

  Ihme kyllä myyrät ovat jättäneet meillä perunat rauhaan, luultavasti siksi kun lähellä on isoja perunapeltoja ja meidän pihassa on parempaakin syötävää kuten liljojen ja tulppaanien sipulit...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi