Mustavalkoisten mökkiloma

Viikko mökillä on näemmä meidän mustavalkoisille maksimiaika. Tätikoirilla keuli mopo pahemman kerran eikä karvateini jäänyt juuri jälkeen sekoilussa. Uiminen oli niin kivaa ettei Tara voinut ajatella enää mitään muuta, vaan juoksi rannalle ja takaisin taukoamatta koko eilisen. Se myös kaahotti laiturille itseään säästämättä, eli osui joka tolppaan. Seurauksena särkylääkekuuri ja eiliset iltapissat niin, että kannoin Taran ulos kun se ei kyennyt liikkumaan. Rauhallisempi liikkuminen ja etenkin lepo olisi ihan hyvä juttu, myös Taran pään kannalta.

Noppa joi järvivettä kai litratolkulla, pissasi tolkuttomasti sisälle ja sai sitten ripulinkin. Nopan kohdalla se on aina huolestuttavaa, muistissa on liian hyvin reissut päivystykseen viattomana tuntuvan vatsaoireilun seurauksena. Onneksi tällä kertaa selvittiin vain minun valvomisellani ja juuri pestyn maton uusintapesulla.

Fiona kohelsi tätikoirien mukana rannalla ja järvessä se kommentoi lähes koko ajan. Eikä paljoa puuttunut ettei se yrittänyt raahata minua vedestä rannalle. Jos olisi ollut dummy mukana niin oltaisiin päästy treenaamaan "hukkuvan pelastusta" vepe-liikkeenä. Fionalla oli myös erittäin uhkarohkea harrastus järvessä: se vaani tätikoirien vedessä lilluvia valkoisia hännänpäitä ja saalisti niitä. Jonain päivänä siinä käy vielä höplästi...

Marja tuli tervehtimään meitä Karkin ja Skip-sheltin kanssa. Karkki ja Noppa pääsivät ensin rauhassa lillumaan järveen ennen kuin päästimme rymyjengin sinne myös. Skipille kävi aivopieru ja se hyppäsi laiturilta mustavalkoisten perään ennen kuin tajusi mitä uiminen olikaan. Lopun ajan se paheksui rannalla muiden vesileikkejä.

Marjan vierailupäivä oli ainoa ns. lomapäivä viikon aikana, muu aika meni työleirimeiningillä. Mutta nyt on mökin laajennusosa maalattu (valtattu), laskujeni mukaan 21 erikokoista mattoa/koirien alustaa pesty, autot puunattu sisältä ja ulkoa ja Juha ahkeroi vielä laajennusosan terassinkin. Paljon jäi töitä vielä odottamaan, mutta olen tyytyväinen miten paljon saimme viikossa aikaan, erityisesti se mökin valttaus jossa ystäväni oli apuna.

Kotona odottivat rikkaruohot, kasvimaan kastelu ja nurmikon leikkuu. Ehdittiin käydä Fionan kanssa tokotreeneissäkin. Tauko on tosiaan tehnyt sille hyvää (ja viikon jatkuva riekkuminen myös, se oli sopivan väsynyt...), liikkeet alkavat sujua jo toivottuun malliin.

Ensi lauantaina on bordercollieiden ja kelpieiden erikoisnäyttely, jonne Fiona osallistuu ns. bikinikunnossa, eli aika turkittomana. Toisaalta se on edelleen vasta vuoden ikäinen (täysin keskeneräinen kakara vielä) eikä erikoisnäyttelyyn mennäkään kisaamaan, vaan osallistumaan. Yksi lysti mitä se siellä saa, vietetään mukava päivä kasvattajan ja tuttujen kanssa siellä. Tätikoirat jäävät sitten kotiin, päivä olisi niille liian rankka.

Seuraava blogipäivitys on kukkia, kukkia, kukkia - ja vähän kasvimaajuttuakin.

Kaikkien tätikoirien mallit, Karkki ja Noppa (kuva: Marja Peltonen)

 Noppa katselee Karkin uintia (kuva: Marja Peltonen)

Rakas Noppa ja muhkea kauluskarva (kuva: Marja Peltonen)

Nopalla ei ole enää täysin kaljuja kohtia, selkäänkin alkaa kasvaa vihdoin karvaa. Hännän tyvessä on musta tupsu ja lantion kohta on kuin trimmerillä ajeltu.

Skip ja Noppa (kuva: Marja Peltonen)

Tarhapöllö-Tara kuva: Marja Peltonen

Teinikoira Fiona

Fiona keikistelee (ts. kierii repimänsä piimäpurkin jämien päällä...)

Tämäniltainen valo

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei-toivottuja perennoja

Triosta tuli taas kvartetti

Hyvää matkaa Sinne Jonnekin rakas mummokoira