Toukokuun kukat (paljon kuvia, vähän tekstiä)

Kaksi päivää poissa (Dreamoor-leirillä, siitä lisää kuvien kera seuraavassa päivityksessä) ja sillä aikaa pihassa oli tapahtunut viherräjähdys. Erittäin lämmin sää ja sateet saivat kasvit vimmattuun kasvuun. Myös rikkaruohot riehaantuivat.

Myyrien tehoiskun jäljiltä (ne 50 liljaa yhdestä kohtaa ja kolmisenkymmentä muualta perennapenkistä) on tilaa uusille pioneille, eli viime viikolla Annalan taimitorilta Helsingistä ostamilleni ruusu- ja kuolanpioneille sekä Kauppilan ostokselle Coral Charm:lle. Koska lähes kolmestakymmenestä daaliasta ei sittenkään tule määrällisesti ongelmaa (ne mätänivät ruukkuihin), ei tarvitse stressata niidenkään mahtumisesta perennapenkkiin. Siellä on nyt hyvin tilaa... Tänään bongasin muutaman liljakukon, tuskittelin että onko se nyt liljojeni lopullinen tuho. Ensin myyrät, sitten liljakukot. Onneksi niitä kukkoja ei ollut montaa ja löysin & tuhosin niiden tuoreet munat.

Daaliat selvisivät hyvin talvesta kellarista, mutta jostain syystä mätänivät esikasvatusruukkuihin. Tein kaiken kuten edellisenä vuonna, ainoastaan ruukkujen sijoitus pihalla oli eri paikassa. Liekö se tai vapun kylmät säät vaikuttaneet niin että hyvä jos kymmenkunta daaliaa saan kasvamaan. Hieman epäilen sitäkin.

Vaikka myyrät söivät suurimman osan tulppaaneista, on sentään jotain kukkivaakin.

Sunnuntain tulppaanit:Japaninakileija aloitti jo kukinnan, muissa ei ole vielä tietoakaan nupuista 


Pihaesikko

Pikku särkynyt sydän ja tulppaani

Kerrottu narsissi

Tummapikarililja

Eilisen illan maisemia etupihalta. Oli pysäyttävä tunnelma kun usva hiipi pelloilta yhä lähemmäs..
  


Kommentit

  1. Kauniita tulppaaneja. Meillä ne alkavat olla jo ihan ohi. Koirilla taisi olla kivaa leireilemässä ja vesipelastustöissä ;O) Sopivaa hellehommaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi