Metalliset kääpiöpandat jäljestämässä

Sunnuntaina oli kasvattajan järjestämä jäljestyspäivä Metalliset-pentueelle (pentujen nimet liittyvät metalliin, toim.huom.). Koko pentue oli tullut Hyvinkäälle ja lisänä vielä edellisestä pentueesta Keita omistajansa Millan kanssa sekä Merja kelpieiden kera.

Merja näytti miten ei pidä käyttää paikanninta jälkimetsässä ja Aapo pääsi kokeilemaan henkilöhakua, Keita ja Milla näyttivät mallia oikeasta jäljestyksestä. Pennuthan lähinnä touhottivat nameja etsimässä pikkujäljellä. Fionan ensimmäinen jälki meni ihan pipariksi neidin vouhottaessa kaikkea muuta. Seuraava menikin paljon paremmin kun se maltttoi hieman keskittyä. Kirsun käyttö on Fionalle tuttua, se painelee kotona pitkin pihaa meidän jälkiä pitkin joka päivä (ei siis varta vasten tehtyä jälkeä) siinä missä Noppa hakee ilmavainua (oravista, supikoirista ja jäniksistä).

Ensijärkytyksestä ("Mitäh, näitä on näin paljon!") toivuttuaan Fiona pomputteli ja pomotteli sisaruksiaan sangen häikäilemättömästi, mutta mamma-Allin tullessa paikalle kaikki pennut joko lakosivat selälleen tai mielistelivät mammakoiraa minkä ehtivät.

Saimme paljon hyvää tietoa jäljestyksestä, hakuharrastuksesta ja paljosta muusta, infomäärä lisääntyi vielä Heli Hyytiäisen kertoessa koiran lihashuollosta. Erinomaista ja tärkeää tietoa, päivä oli erittäin tarpeellinen ja hyvä. Oli myös mielenkiintoista ja mukavaa kuulla muilta pennunomistajilta millaisia Fionan sisarukset ovat, paljon löytyi yhteistä mutta myös selkeästi huomasi että jokainen pentu on kuitenkin oma yksilönsä eikä sisarustensa klooni. Kiitos kasvattajalle järjestelyistä ja kaikesta muustakin!

Ennen kotiinlähtöä pennut riehuivat keskenään pitkän tovin. Fiona sikaili sisaruksilleen kunnes Näbben-sisko pisti sen kuriin. Sirpakkaat siskot pohtivat nahistellako vai leikkiäkö, mutta eivät päässeet ihan selvyyteen asiasta.

Urospennut Jura, Vimma ja Nuutti olivat paljon isompia ja vankempia, ihan eri kaliiberia kuin siskonsa! Fiona vaikutti kovin pieneltä ja hentoiselta muihin verrattuna. Luonnetta sillä on sitten senkin edestä. Fionalla on alkanut kasvukausi: jalat venyvät pituutta ja korvien asento vaihtelee päivittäin. Viime päivät ne ovat sojottaneet sivulle, onneksi sentään samaan suuntaan. Fiona näyttää siltä että sitä on föönattu liian lujaa oikealta :)

Illalla kotiin tullessamme olin aivan uupunut, mutta Fionaa ei väsyttänyt lainkaan: se oli nukkunut taas koko automatkan. Tara haki pennun kainaloonsa kun luuli ettei kukaan huomannut ja nuuhkutti Fionan läpikotaisin ("Missä olet ollut koko päivän?"). Sitten se nuoli Fionan korvat ja kirputteli sitä hellästi.

Eilen oli taas Riitan tokokoulutus parkkihallissa. Fiona oli mukana noutoa harjoittelemassa, muuta ei pennulle otettu ohjelmaan. Parkkihalli hajuineen ja meluineen ei hetkauttanut ja viemäreiden kannet kiinnostivat sitä suunnattomasti.

Nopan kanssa tehtiin vain luoksetulo kahdella pysäytyksellä, tunnari ja ohjattu nouto. Meni sähläämiseksi, pitkä treenitauko näkyi etenkin tunnarissa jossa Noppa ei ensin löytänyt oikeaa kapulaa ja seuraavalla kerralla pudotti kapulan. Huolestuttavaa oli kuitenkin että Noppa väsyi aika lailla näistä kolmesta liikkeestä, vaikka halli oli viileä ja treeni kesti vain reilun vartin. Se oli niin innoissaan kun pääsi tekemään että tehdään kerran pari kuussa jatkossakin, mutta aina Nopan olotilan mukaan.

Ensi viikolla mennään katsomaan busseja ja kävelemään asfaltilla. Hurjia juttuja meidän maalaiskarvakorville :)

Jura

Fiona ja Usva-sisko

Nuutti

Keita näytti mallia jäljestämisestä

Keita

Fiona sikaili

Kunnes Alli-emä tuli paikalle...

                                                                 Neljä vastaan yksi

Näbben-sisko ja Fiona siellä alla

Näbben ja Fiona

Näbben loikkaa

Fiona ja Näbben, ripakinttusiskot :)

Veljeltä pusu Usvalle.

Kommentit

  1. Voi että nuo ripakintut ovat ihania! Hyviä vointeja Nopalle <3

    VastaaPoista
  2. Ihana nähdä Fionan sisaruksistakin kuvia! Yhtä söpöjä kaikki :). Tara on liikkis "keinoemo" Fionalle. Nopalle rapsutuksia ♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Prinsessan pyörityksessä