Univinkutrio

Ympärilläni on touhukkaan päivän jälkeen kolme tyytyväisen oloista ja hyvin unista koiraa. Jokainen näkee unia, myös Fiona. Unihaukku kuuluu triona ja tassut väpättävät jokaisella. Fionan haukku on vielä aika falsettia ja kevyttä aikuisten koirien unikommentointiin verrattuna.

Noppa pohtii vieläkin Fionaa. Se pitää nätisti pennun kurissa ja Fiona alistuu sille heti, mutta Nopan tekisi mieli leikkiä myös sen kanssa. Arvovalta ei vaan anna periksi ja lähes aina kolmantena pyöränä on Tara, joka omii pennun itselleen. Taran leikkiinpyynnöt eivät Fionaa vielä innosta, enkä ihmettele.

Tara mätkäisee pentua tassulla ja on kovin hämmästynyt kun se ei riemusta repeillen riennä juoksemaan Taran kanssa kilpaa. Aapo-kelpien kanssa se toimi, mutta ei bortsunpennun... Tosin Fionan mielestä Tara on yhdistetty kiipeilyseinä ja unilelu.

Maanantaina kävimme Riitta Räisäsen koulutuksessa. Fiona massahurmasi paikallaolijoita ja pikkaisen opiskelikin, ts. minä sain ohjeita Fionan koulutukseen. Nopan kanssa tehtiin kevyesti ja mahdollisimman vähän koiraa rasittaen ruutu, kaukot ja ohjattu nouto. Omistaja sai syystäkin enemmän noottia, sillä kun oikea omistajan vire löytyi, alkoi koirakin toimia paremmin. Koska Noppa ei paljoa enää jaksa enkä missään nimessä halua sitä rasittaa, tehdään mahdollisimman vähän ja koiraa turhaan kiihdyttämättä. Noppa nautti kun pääsi kentälle pitkästä aikaa ja sai kehuja (ja nameja, ahnepossu!). Haku-, jälki- ja agilitytreeneille jouduimme Addisonin taudin takia sanomaan ikuisiksi ajoiksi Nopan kanssa näkemiin, mutta tokoilla voi hieman.
  
Noppa pohtii mikä tuo naskalihammas on...

"Leikkisiköhän se?"


Fiona ei uskaltanut vastata Nopan leikkiinkutsuun - vielä.

Tämä on niin tyypillistä: kuvaan söpöä pentua joka juoksee kohti minua (tosin katsoo jostain syystä vasemmalle), kunnes...

 ...kuvaan ilmestyy tutunoloinen pölhökustaa, oikea älykkään rodun perikuva (tai sitten ei...)

Fiona miettii mihin projektiin ryhtyisi: söisikö kukkia, köynnöksiä, multaa vai hiekkaa?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi