Pientä piharemonttia jatkuu

Torstaiaamuna oli vuorossa huvimajan muutto. Etupihalla perennapenkin edessä ollut huvimaja on kaunis, mutta väärässä paikassa. Se muutti takapihalle kaivon lähelle metsän reunaan. Alkuperäisen suunnitelman mukaan se olisi siirretty entisen perunapellon kohdalle talon päätyyn, mutta maaston muodoista johtuen se ei olisi siitä siirrosta ehjänä selvinnyt. Nyt ammattikuskin ja Juhan yhteistyöllä se matkasi turvallisesti muuten tyhjälle takapihalle. Aika yksinäistähän sillä siellä vielä on... Ostamani pienet pensaat näyttäisivät naurettavilta tuossa mittakaavassa, joten "joudun" shoppailemaan "muutaman" pensaan lisää :)

Näin näppärästi huvimaja nousi etupihalta

Ja matkasi takapihalle
 

Huvimajan siirtoa ennen takapihaa tasoitettiin vielä, etupihalle tehtiin maanmuokkausta ja samaan syssyyn tuli soraa ja peltomultaa pari isoa kekoa.

Kun takapiha on iso multahiekkakenttä ja etupihalle on levitetty hiekkasoraa, sitä riittää myös sisällä ja koirien turkeissa.. Taralla on tomera iltapesurutiini: joka ilta ennen kuin se käy yöunille, se nuolee tomerasti tassut puhtaiksi hiekasta. Sitten se huokaa syvään - ja nukahtaa.

Hullu Puutarhuri Tara etupihalla ison perennapenkin edessä. Huvimaja sijaitsi kuvassa vasemmassa reunassa olevien nauhusten kohdalla. Mielenkiintoista seurata mitä tapahtuu kun pioneilta lähtee huvimajan tuoma varjo pois.

Sama perennapenkki kuvattuna edellisenä iltana. Kuvassa näkyy portti, joka siirtyy ehkä jo tämän kesän aikana porttien taivaaseen.

Harjaneilikka

Kärhöt Ville de Lyon ja Miss Bateman

Punahattuja


Salkoruusut kukkivat kauniisti taudista huolimatta. Kukat voivat hyvin ja kukkivat pitkään, mutta lehdet ovat kamalan näköiset ja osa nupuista nuutuu pois.


Sain napattua päivänliljoistakin kuvan. Siis kaikesta kahdesta, jotka nyt kukkivat. Ne kymmenkunta muuta, joiden pitäisi kukkia myös tähän aikaan vuodesta, ovat jääneet muiden perennojen ahdistamiksi ja kieltäytyvät kukkimasta. Pitäisi siirtää ne parempaan paikkaan jossa olisi tilaa ja aurinkoa enemmän.


Perennapenkin reunasta löytyi tällä kertaa kirkkaanpunainen ripsireunainen unikko. Sen lila kaveri lopetti jo kukinnan, mutta muita vastaavia ei ole näkynyt.


Kommentit

 1. Tuonnehan huvimaja sopii tosi hyvin!
  Ihanat kukat. Ihanaa, kun teillä peurat ei syö päivänliljoja, salkoruusuja ja kaikkea muutakin. Mun kokemuksen mukaan pionit vain nauttivat paahteesta!

  VastaaPoista
 2. Onneksi ei ole peuraongelmaa, myyrissä riittää harmia ihan tarpeeksi! Vesimyyrä oli kirmannut kaivinkoneen alta pois viikko sitten ja nyt on siirtynyt näemmä kukkapenkkeihin... Reikää reiän perään ja kuolevia kasveja kaikissa kukkapenkeissä, argh!

  Loistavaa jos pionit viihtyisivät entistä paremmin etupihalla, niitä on nimittäin tulossa lisää :D

  VastaaPoista
 3. Ihania kasveja sekä tuo maja myös. Minä olen jo kauan tahtonut kotimaisen huvimajan. Ehkäpä nyt keväällä, kun saamme raivattua pihaa, voisi semmoiselle löytyä tilaa. Kauniit nuo punaiset kukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo huvimaja on kestänyt aikaa ihmeen hyvin, se on jo toistakymmentä vuotta vanha. Talvisin siellä on jouluvalot (ts. kausivalot marraskuusta helmikuun alkuun), se on hyvin tunnelmallinen silloinkin.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi