Viherräjähdys viidessä päivässä

Olimme mökillä (samalla kasvuvyöhykkeellä) vajaan viikon, mutta tänään kotiin tullessamme tuntui siltä, että olimme olleet poissa ainakin pari viikkoa. Perennapenkissä hehkuivat kerrotut tulppaanit, kaikki kasvit olivat kasvaneet vartta ja kukkaa monta senttimetriä, maasta punkesi uusia alkuja... Liljoista näkyi pienet alut kun lähdimme, tänään ne olivat parikymmensenttisiä. Ensimmäiseseen pioniin oli tullut jo nuput!

Myös nurmikko, voikukat, vuohenputket ja heinä olivat kasvaneet. Niitä oli runsain määrin perennapenkeissäkin. Kuten myös myyränkoloja, tai pitäisikö sanoa tunneleita. Eräs niistä oli keskellä perennapenkkiä (ilmankos siinä kohdassa ei kasvanut mitään), läpimitaltaan kymmensenttinen reikä josta lähti samanlevyinen onkalo.

Ainoat, jotka eivät olleet kasvaneet, olivat marjatuomipihlajat ja syyshortensiat. Molemmat vaikuttavat siltä, että ovat kiikun kaakun enää elossa.

Ne olivat tämän kevään ostoksia ja yhä ruukuissa. Tein hortensioille hätäistutuspaikan ja lykkäsin ne sinne, mutta valitettavasti marjatuomipihlajat joutuvat yhä odottamaan kaivinkonetta. Ja sitä ei tänne  lähiaikoina saada muiden, kiireellisempien töiden takia. Pitänee istuttaa ne edes isompaan astiaan lopullisen sijoituspaikan muokkaamista odottamaan.

Karvahirviöt viihtyivät mökillä, tosin Noppa teki useamman reklamaation uintikiellosta. Se makasi sitkeästi laiturilla uintilupaa odottaen. Minulla ei ollut tehokasta fööniä mukana, enkä ottanut riskiä että se saa taas ihotulehduksen uimisesta ilman perusteellista turkin kuivaamista. Noppa joutuu odottamaan ensi kuukauteen asti, jolloin leikkaan sen turkkia kesäkuosiin ja otan kunnon kuivaajan mukaan.

Taralla oli kiire juosta mökin ja rannan väliä, se pöhliäinen paimensi vuorotelleen Noppaa ja meitä. Kun viime yönä tuli kova ukonilma, se nosti päätä, kuunteli - ja murisi vihaisesti mökin valaisseille salamille ja mahtavalle paukkeelle "Älä häiritse". Oli reppana taas lopen uupunut. Se ei osaa ottaa rennosti missään.

Edelleen viime syksynä ostamieni sipulikasvien lista on kateissa, joten sipulikukkien kuvat ovat ilman tarkempia lajimäärityksiä. Pahoittelen.

Lisää ihania narsisseja


Tämä täysvalkoinen voimakkaasti kerrottu kaunokainen on ihana! Kun vain löytäisin sen listan mistä se on ostettu ja mikä sen nimi on..

Kokovalkoinen (joka kuvassa näyttää siltä, että siinä on keltaistakin. Luonnossa täysin valkoinen)


Kukkakuvien väliin uupunut mökkeilijä, joka viettää sadepäivää lempipaikallaan sohvalla pää tyynyllä.

Kahden kerroksen väkeä mökissä illalla: Noppa sohvalla, Tara lattialla. Tyhjä koiranpeti kuvassa oikealla...

Tulppaanit ovat täydessä loistossaan perennapenkeissä. Hieman ihmetyttää mitä jää kukittavaa myöhemmiksi viikoiksi kun nyt on jo lähes kaikki tulppaanit kukassa. Istutin syksyllä eri aikaan kukkivia tulppaaneja juuri siksi, ettei käy niin että kaikki kukkivat yhtä aikaa ja sitten ei tapahdu enää mitään.

Punaisten kerrottujen tulppaanien joukossa on myös kaksi keisarinpikarililjaa (ja jossain niiden alapuolella kaksi särkynyttä sydäntä jotka ovat pahasti jääneet sipulikasvien varjoon).
Tämä kukkii kasvikompostikasassa. Ei mitään tietoa mistä se on sinne tullut ja mikä sen nimi on, mutta nätti se on! Täytyy siirtää se turvallisempaan paikkaan kun se on lopettanut kukintansa.
 
Pihaesikkoja, niitä riittää. Eivät kelpaa myyrille eivätkä hevillä hätkähdä kuivuudestakaan.

Tarhakylmänkukka ja vuohenputki.

Tyräkki, jota nousee rikkaruohomaisesti kummastakin isosta perennapenkistä.
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi