Kukkapenkin kummallisuuksia

Sillä aikaa kun minä ja koirat olimme motivoivassa ja innostavassa Virve Sormusen tokokoulutuksessa Hyvinkäällä, oli takapihaltamme hävinneet suuret oksakasat. Eivät ne itsekseen sieltä kadonneet, vaan kovan työn tuloksena siirretty koneellisesti ja käsin pois pihalta.

Nyt takapihan tulevan ison nurmikkoalueen muoto on jo selvä. Enää puuttuu kantojen poisto, pohjatyöt, jumalaton määrä multaa ja nurmikonsiemeniä ja monta, monta viikkoa aikaa... Sitä ennen kun on tehtävä vielä pihalla perusteellista muutosta konevoimin. Niin perusteellista, että haaveeni metsänreunan perennapenkistä ja muista istutuksista taitaa siirtyä ensi kesään. Pahus, sillä hankin jo taimet...

Perennapenkistä pukkaa kaikenlaista mielenkiintoista. Muun muassa lisää hyasintteja (mistä niitä oikein tulee? Ei minun istuttamiani tietääkseni), pensas (!), josta ei ole mitään tietoa mikä se on, kirjopikarinliljoja (jippii, mutta en ole niitäkään istuttanut) ja varjolilja, joka tosin kasvaa keskellä nurmikkoa. Ei täällä varjoliljoja ole ollut enkä niitä ole tänne tuonut.

Perennapenkin outouksiin kuuluu myös tämä blondi idänsinililja.

Narsissit aloittavat kukinnan juuri sopivasti äitienpäiväksi. Tämä kerrottu versio (ei tietoa mikä se on), uuvahti iltapäivästä ja kaatui. En kyllä laita tukia narsisseille, olkoon pitkin maata sitten...

Koiranhammas aloitti kukinnan myös, ensimmäisen kukan se avasi tänään.

Balkaninvuokkoja istutin syksyllä yli sata. Niistä kaksi kukki. Muista ei ole tietokaan.

Helmililjoja tunkee joka paikasta, myös pihatien reunuksilta..

Näistä tehdään talon edustan kukkapenkki (sori Saila: lavanreunus vaihtui järeämpään tavaraan...) ja toisilla vastaavilla reunustetaan jo olemassaoleva iso perennapenkki. Kuvassa myös Hullu Puutarhuri.

Näsiä jäi puunkaadon jalkoihin sananmukaisesti, mutta onneksi osa siitä säilyi ja vielä kukkikin.

Tämän söpön esikon ostin paikallisesta Rautiasta. Muita kauniita pieniä esikkoja ostin mm. Mainiemen  puutarhamyymälästä.

Alkukesän valoisat illat ovat lähes huumaavia: ihan senkin takia että kuvaus onnistuu myös myöhään illalla. Tämä kuva on otettu iltakymmeneltä.

Pian narsissikuvan oton jälkeen näky oli tällainen.

Kommentit

  1. Oi kun ihanaa, teiltä on huikeat näkymät! Ja noilla kivillä tulee hienot reunat :-)
    Tuo valkoinen on varmaan kirjokevättähti, siinä on tuollaiset pulleat napamaiset keskustat. Tai isokevättähti. Kaikkea ihanaa siellä teillä kasvaakin, voi että! Olen oikeasti kateellinen tuollaisesta pihasta jota on hoidettu ja istutettu ja joka ei ollut päässyt kasvamaan umpeen kuten omani!

    VastaaPoista
  2. Kiitos taas Saila! Nyt kun perennapenkkejä on pöyhitty ja lannoitettu urakalla, sieltä putkahtelee kaikennäköistä, vanhaakin kasvustoa. Osa outouksista on varmaan minun istuttamiani ja sittemmin unohtuneita :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi