Vuosi loppuu ja tahti kiihtyy

Viime viikot ovat olleet taistelua lumen, kellon ja asioiden edistymisen kanssa, mutta tunnelin päässä näkyy jo valoa. Eikä se näytä vastaantulevalta junalta...

Vantaan kerrostaloasunnossani ei ole enää muuta kuin osa vaatteistani ja sänky, siellä kaikuu! Ensi viikonloppuna sekin tyhjenee, sen sijaan tämä Hämeen talo on täyttynyt liiankin kanssa. Kun toinen puoli talosta on remonttivaiheessa betonilla ja toinen puoli täynnä muuttolaatikoita ja muuta tavaraa, on joulun tunnelma todella tiivis.

Nopan harmiksi jouduimme luopumaan isosta sohvasta toistaiseksi. Noppa ei mielellään lattialla nukkuisikaan, vaan mahdollisimman korkealla ja mahdollisimman leveästi.

Vaikka lenkit puhtaassa lumessa pakkasen napsuessa puissa on ihanaa, ei viime viikkojen lumisateet ole saaneet minulta mitään riemunkiljahduksia, päinvastoin. Jouduimme jättämään yhden Hyvinkään koirauimalareissun väliin huonon ajokelin takia, tosin kävimme Vilja-bortsun luona sitten touhottamassa muuten vain. Myös ajomatkat Hämeen ja Vantaan välillä ovat saaneet hartialihakseni ja hermoni huutamaan Hoosiannaa jo kauan ennen joulua. Olen jäänyt paljon kiitollisuudenvelkaa virolaisille naapureilleni jotka ovat  auttaneet autoni pois parkkipaikalta Vantaalla kiinteistöyhtiön surkean työn jäljiltä. Ihanat työkaverini olivat huomanneet lumituskailuni myös (itse asiassa eivät voineet välttyä kuulemasta...), sain heiltä läksiäislahjaksi erittäin tarpeellisen ja erittäin mieluisen auton talvitarvikepaketin!

Tänään oli parkkihallissa jokasunnuntaiset treenit. Taran kanssa meinasi homma mennä lässytykseksi, mutta hienosti se teki kaiken mitä pitikin. Tosin luoksetulo on auttamattoman hidas ja hypyssä se jää yrityksistäni huolimatta edelleen nököttämään rinta kiinni esteessä.

Noppa teki taas täyden kympin tunnarit, mutta himmaili luoksetulossa eikä tänään ymmärtänyt millään seiso-käskyä. Oli kuulemma ihan uusi juttu sille...

Taran pissaongelma on toistaiseksi poistunut, takuulla jatkuvan takin käytön ansiosta (BOT-takki tai W-woolin villatakki joka kerta lenkillä). Lämpö selvästi auttaa sen selkään ja sitä kautta tuohon pissaongelmaan. Virtsatien tulehdushan se ei ole, vaan selästä johtuvaa.

Jos kulunut vuosi olikin monine muuttoineen (4 muuttoa puolessa vuodessa...) ja tapahtumineen vilkas, raskas ja vaihteleva, niin ei tulevakaan vuosi tylsältä näytä. Olo on jo nyt kuin Nissen polkassa ja vauhti vain tästä kiihtyy. Mutta tylsää ei takuulla tule!

Sitä ennen nautitaan joulun pyhistä, hyvästä ruuasta ja läheisten seurasta - myös niiden karvaisten versioiden!

Hämeen Hönöt Noppa ja Tara sekä allekirjoittanut ja laumanjohtaja toivottavat

Leppoisaa, rentoa ja mukavaa joulua!


Kommentit

  1. Rentouttavia joulun välipäiviä! Rilla-tyttönen on Syötteellä pakkassäässä, pahimmillaan on - 34,8! Riltsu on optimisti, kaikkien mukaan on lähdössä ulos, jospa olisi lauhtunut!?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi