Myyräkekoja, hammashuoltoa ja pissaongelmia

Autotallista löytynyttä suksitervaa ja pahalta haisevia keisarinpikarinliljojen sipuleita, sillä yhdistelmällä sain myyrät pois perennapenkistä toistaiseksi. Sen sijaan perennapenkin reunoilla ja koko etupihan nurmikolla tapahtuu sitäkin enemmän, kuten kuvasta huomaa..


Tara tönöttää etupihalla. Se tuijottaa Noppaa, joka taasen tuijottaa puussa istuvaa oravaa.

Viimeisen viikon karvakorvat ovat olleet luonani kaupungissa, päivät hoidossa vanhemmillani. Joka ilta on ollut ohjelmaa, uinnista eläinlääkärireissuun. Vilja-bortsun kanssa käytiin taas Hyvinkäällä koirauimalassa, saldona jälleen kaksi mukavan uupunutta koiraa :)

Noppa kävi hammaslääkärissä Veikkolassa Anident-eläinlääkärissä. Siltä korjattiin kolme pinnasta lohjennutta hammasta ja tehtiin samalla yleisterveystarkastus. Hampaiden juuret olivat onneksi kaikki kunnossa eikä hammaskiveäkään juuri ollut, mihin lie se oli ne kolme hammasta telonut.

Pakkasten myötä Taralla alkoi taas pissaongelma, eli virtsaa valuu etenkin lenkin jälkeen holtittomasti. Täytyy käyttää se taas hoidossa. Taralla on selässä vikaa joka aiheuttaa sen, että virtsan pidätyksestä vastaava hermo on puristuksissa, eikä Tara itse huomaa pissan valumista. Hoitona on BOT-takki, säännöllinen ulkoilu (ettei virtsarakko ole liian täynnä), hieronta, laser- ja akupunktiohoito ja tarvittaessa tulehduskipulääkitys. Tara ei ole kivulias, eli särkyä ei taida olla. Se on vaan niin jumissa.

Jumissa se on ollut päästäänkin. Siinä missä Noppa on ollut meidän vahtikoira, on Tara ottanut sitä roolia itselleen. Se ei vaan ole vakuuttava rääkäistessään säikähdyksestä kimeällä falsetilla kuullessaan jotain epäilyttävää tai muka nähdessään jotain huomionarvoista. Lähinnä säikäyttää minut puolikuoliaaksi.

Noppa ottaa rennosti sohvalla

Ees taas matkaaminen Vantaan ja Hämeen välillä rauhoittuu muutaman viikon kuluttua kun kerrostaloasuminen jää historiaan ja majoitumme kokonaan Hämeeseen. Siellä on uudet treenimaastot, -kentät, -halli ja -ryhmät. Ja lähempänä kuin pääkaupunkiseudulla asuessamme!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi