Maata näkyvissä!

Vihdoinkin! Ensimmäiset merkit alkavasta puutarhavauhkoamisesta ovat varmistuneet!

Lumet sulavat, kohta versoo! Kaikkea! Toivottavasti!

Tosin siis vain kahdella kämmenen kokoisella alueella toistaiseksi, mutta tästä se alkaa :)


 Kävimme tänään Juhan vanhempien luona Hämeessä. Siellä ei ole vielä kiire puutarhatöihin viikkoihin, Tara seisoo kuvassa perennapenkin kohdalla...

Siellä maakellarissa talvehtineet kerrottujen narsissien sipulit olivat jo (liian pitkällä) alulla, olisi pitänyt hakea ne esikasvatukseen aikaisemmin. Kotiin päästyämme olin kotona tyrkkäämässä niitä muoviruukkuihin multaan kun muistin että isot muoviruukut jäivät Hämeeseen eikä minulla ole lämmintä multaakaan... Huomenna siis ostoksille! Isoja saviruukkuja ei jaksa kantaa edes takaisin autotalliin yöksi ja päiväksi terassille.

Hyötäämiseen en enää ala, viimetalvinen kokeilu oli pettymys. Paljon vartta, muutama nuppu ja vain pari auennutta kukkaa. Tulppaaneista ei kunnolla ainuttakaan. Mieluummin istutan ruukkuihin aikaisin keväällä niin että ne kukkivat pitkään ja kauniisti alkukesästä. Etenkin nuo kerrottukukkaiset narsissit ja tulppaanit ovat kauniita terassilla ruukuissa. 

Dahlioiden mukuloista osa oli homehtunut, mutta parissa oli hyvät alut. Loput mukulat ovat omassa autotallissamme sahanpuru-hiekkasekoituksessa. Siellä on ainakin kuivaa, mutta luulen että liian lämmintä. Saatan "joutua" ostamaan puutarhamessuilta muutaman mukulan lisää... :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi