Taralla jumittaa (taas)

Selkä siis tällä kertaa. Se on vaivannut eri tavoin toista vuotta, mutta nyt ei meinaa jumitus lähteä pois ja pissaongelma jatkuu.

Välillä jo helpottikin, kiitos eläinlääkäri Tammisalon antaman hoidon ja tulehduskipulääkekuurin, mutta kylmät säät eivät tehneet hyvää Taralle. Pakkanen vaikutti niveliin, hermoihin ja lihaksistoon niin, että  Tara oli lääkityksestä huolimatta selvästi kivulias ja pissa valui holtittomasti jokaisen pidemmän lenkin jälkeen.

Keskiviikkoisen lääkärikäynnin jälkeen sen olo on ollut parempi, mutta lenkit kylmällä säällä on lyhennettävä entisestään. Eläinlääkärin antamien hoitojen lisäksi Taran oloa helpotetaan eri tavoin. Osteopaattiaika on hakusessa, perjantaina mennään taas koirauimalaan ja heti eläinlääkärikäyntiä seuraavana päivänä ostin sille Back-on-Track -takin (vaikkei eläinlääkäri sitä varsinaisesti suositellutkaan, ystävät sitäkin enemmän).

Taralla on ollut lenkeillä normaali topattu talvimantteli, mutta tuo uusi takki on pidempi. Se suojaa paremmin selkää ja lantiota, siis niitä kohtia josta vaivat johtuvat.

Potilas itse touhottaa entiseen malliin. Jollei sen pissaongelma olisi niin huomattava ja jollen tuntisi koiraa niin hyvin, ei siitä arvaisikaan kuinka kipeä se on.

Päivä kerrallaan täyttä vauhtia on Taran ja meidän motto näillä näkymin. Taran tapaisen koiran pitäminen pakkolevossa olisi eläinrääkkäystä. Antaa sen mennä ja tehdään parhaamme sen olon pitämiseksi hyvänä niin kauan kuin voidaan.

Kommentit

 1. Jumeja Rillalla ei ole ainakaan vielä, mutta tänään mennään korkkaamaan Oulun koirauimala! Ollaan varattu leuhkasti yksityisuinti ja ohjaaja altaaseen. Kurvataan töiden jälkeen nakkikaupan kautta niin on jotain houkutuksia jos uinti näin talvella hirvittää.

  VastaaPoista
 2. Meillä on varattu aika Hyvinkään koirauimalasta huomisillaksi :) Ohjaaja on hyvä olla mukana ensimmäisillä kerroilla. Jos Rilla tulee vanhempiinsa niin vesi on sitten tosi kiva juttu!

  Me ostamme koirauimalasta samalla isot luut karvakorville iltaprojektiksi, takuuvarma keino väsyttää molemmat: ensin metsälenkki, sitten uintia ja lopuksi isot luut ja iltalenkki.

  Ottakaa kamera mukaan ja kuvatkaa Rillan uintireissu!

  VastaaPoista
 3. Hei, arvaa mitä! Muistin, että syksyllä mainitsit lehdessä näkemäsi ihanan esikon ja menin tarkistamaan ... kyllä, se on ihan sama lajike kuin on nyt Viherpeukaloiden valikoimissa! Hop hop tilaamaan! Siis esikko 'Elizabeth Killelay'. Kirjoitinkin tänään esikoista blogiini ja sitten alkoi valo syttyä muistini pölyisässä lokerikossa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Saila vinkistä! Kauppilan kuvastoa olen plärännyt hartaasti, Viherpeukaloiden nettisivuille en ole kerennyt enkä kyllä olisi muistanutkaan ilman vinkkiäsi.

  ...ja sitten tilaamaan... :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi