Kuullunymmärtämisongelmia, möllitokoilua ja niiden yhteisvaikutus

Torstain tokotreeneissä huomasin taas, miten treenamattomuus vaikuttaa koirien kuuloon. Hirvittävän vaikeita sanoja ja vielä monta kerralla, tuumaavat koirat. "Mitäh?!" olisi yleisin sana, jos ne osasivat puhua.

Moni tuttu liike oli vaikea kuulla, ymmärtää ja vielä vaikeampi toteuttaa. Aika turhauttavaa, mutta toisaalta kun ei ole kisoja tiedossa en ottanut asiasta murhetta. Hauskaa meillä treeneissä oli kuitenkin, se on tärkeintä.

Tänään Veikkolassa olimme pienellä bortsuporukalla möllitokoissa, joissa meidän suorituksemme menivät aika kehnosti, mutta kivaa oli. Pullero (Noppa) on niin tukevasti (sananmukaisesti) valeraskaana, ettei siltä voinut odottaakaan mitään megasuoritusta. Etenkin, kun tunnistenoutoa se ei osaa lainkaan ja ruudussakin ollaan ihan tumpeloita. Niin koira kuin ohjaajakin. Ei Noppaa voi syyttää kaikista virheistä, eniten niitä tein minä.

Täällä on kaiman tai kaiman Kepon ottama kuva Nopan seuraamisesta, ohjaajan kehonkielessä on taas toivomisen varaa...

Mutta että meidän bravuuriliike, hyppynouto meni niin pipariksi! Mikä lie syynä, ettei Noppa halunnut hypätä, ei vaikka estettä madallettiin. Etenkään sen jälkeen kun se tajusi yleisön, jolle sai esiintyä.

Nopan luoksetulo oli tällä kertaa pysäytyksineen varma, mutta auttamattoman hidas. Oikea parodia perusbortsun vauhdikkaasta suorituksesta.

Pulleroa kiinnosti vain palkkiona olleet makupalat, edes sen oma poika Hessu (Borderiinan Hulivili) ei saanut aikaiseksi kuin tympääntyneen ärähdyksen. Sen sijaan Surin (Borderiinan Elohopea) tapaamisesta Noppa oli selvästi mielissään ja se muisti Surin selvästi, vaikka ovat viimeksi tavanneet aikoja sitten.

Hessusta on tullut komea nuori mies, ulkonäkö ja luonne ovat aika tasaisesti tainneet jakautua isä-Ossin ja Nopan perimästä. Kerrankin Noppa näytti nartulta (eikä mastodontilta) ollessaan Hessun vieressä!

Tara ei (taaskaan) oikein tajunnut kisajuttua, haahuili seuratessa iloisesti jossain siellä päin, kunnes puolessavälissä se hiffasi että kas, taisin saada jonkun käskyn jokin aika sitten... Sen verran se sitten taisi paineistua kun vihdoin tajusi mistä on kyse, että liikkeestä seisomisen veti maihin. Nouto meni pipariksi, kuten tiesinkin. Nyt Tara sentään lähti kapulan perään ja kosketti sitä.

Muuten Taran suoritukset olivat ihan OK, taas kehässä sähläsin minä eniten. Täällä on kaiman ottama kuva Tarasta ennen kehäänmenoa. Katse älykkyyttä tulvillaan (NOT!)...

Kiitos hyvistä neuvoista tuomarinamme toimineelle Pialle, kaima-Sannalle sekä kaikille järjestäjille ja mukana olleille! Oli kiva, rento ja opettavainen päivä!

Hessu ja Noppa (huomaa katseiden suunta: Hessu katsoo omistajaansa Katjaa ja Noppa jonnekin ihan muualle...)
"Hmm.... Tunnenko mä ton tyypin jostain?" Hessu edelleen skarppina Katjaa katsoen.

Borderiinan Hulivili "Hessu" 14 kuukautta

Lapintähti Dolina "Moona"

Kommentit

  1. Hessulla pinkki kirsunympärys kuin sisarellaan Rillalla. Sisar lienee perinyt mamma Nopalta tuon samanmoisen tarkkaavaisuushäiriön..* katselen ja killistelen vähän tuonne ja tänne *

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei-toivottuja perennoja

Triosta tuli taas kvartetti

Hyvää matkaa Sinne Jonnekin rakas mummokoira