Koko lauma joulupäivänä 2018

29.6.2014

Sääreklamointi

Teen valituksen yläkertaan tms. paikkaan, jossa määritellään tämän kesän kelit. Eletään kesäkuun viimeisiä päiviä ja piha näyttää samalta kuin 3 viikkoa sitten. Vettä sataa päivittäin, yleensä kovan tuulen kera. Lämpötila on kymmenen asteen tienoilla, oikea irvikuva keskikesästä.

Mikään muu kuin vesiheinä ei näytä kasvavan. Nyt mätänee liljojen sipulit maahan ja pionien nuput. Nostin kukkineiden tulppaanien sipuleita kuivumaan ja ne sipulit olivat homeessa kun maa on niin kostea. Pääskyt lentävät epätoivoisina sateessakin saadakseen syötävää poikasille.

Eilen kun vihdoin paistoi muutaman tunnin ajan (lämpötila oli huisat +18 astetta, vrt. viime kesän vastaavana aikana +29,5 astetta...), tapahtui selvä pyrähdys pihalla kasvun suhteen. Maanantaina kasvilavoille kylvämäni siemenet eivät ole itäneet lainkaan, mutta eilen sieltä nousi pienet alut. Samoin muka-Bowl of Beauty-pioni avasi ensimmäisen nuppunsa. Pahoin pelkään että muut pionit mätänevät, Sarah Bernhardt, Festiva Maxima ja Santa Fe ovat isoilla nupuilla jotka ruskettuvat hyvää kyytiä :( Yhden ison nupun katkaisin vahingossa Festiva Maximalta, se olisi varmaan eilen auennut ellen olisi ollut niin huolimaton.

Muka-Bowl of Beauty ei siis olekaan se, mikä sen piti olla. Kukka on iso ja vaaleanpunainen, mutta muu lajike. Ei se haittaa, kaunis on kuitenkin. Niitä BoB-pioneja on varttumassa kolme muuta, odotan mielenkiinnolla niiden kukintaa (parin-kolmen vuoden kuluttua). Elleivät nekin mätäne tämän vuoden aikana. Jos tulee märkä ja lämmin syksy niin peli on pelattu niidenkin osalta.

Vielä nupussa, mutta nuput mätänevät huolestuttavaa vauhtia

Wannabe-Bowl of Beauty

Eikä Viherpeukaloilta keväällä tilaamani loistokärhö Dr Ruppel ole sitä mitä luvattiin. Kolmen kärhön tilauksesta kaksi kukkii, mutta eivät näytä sitä miltä pitäisi.


Tämä Dr Ruppel kukki edellisessä pihassamme

Vaaleanpunainen tähtiputki

Ja sen punainen versio

Harjaneilikat aloittavat kukintaa, jokainen on erivärinen. Ensi viikolla saan kuvattua loputkin, kaikki pinkin ja punaisen eri sävyt ovat esillä.


Jalopähkämö vastaa päivän lilasävystä

Ja ensimmäinen kukkiva ritarinkannus sinisestä väristä

Keltaista edustaa siperiankurjenmiekka ja keltalaukka


Pihahälytin tarkkana 

Sadetta tiedossa - taas...

Vaikka päivät ovat olleet sateisia ja koleita, iltavalaistukset ovat olleet upeitaEi kommentteja:

Lähetä kommentti