Joulutauko

Vuodenvaihteessa alkavaa ahkeraa treenikautta odotellessa pyhät ovat sujuneet leppoisasti kotona. Tosin eilen hallissa treeneissä totesin että viikko on liian pitkä aika Fionalle "olla vaan". Lumisessa metsässä tai pellolla kahdesti päivässä tehty pitkä lenkki ja pihaleikit eivät riitä, aivotyötä pitää olla. Juuri ennen joulua tuli vahvistus että meidät (minä & Fiona) on valittu Etelä-Hämeen kennelpiirin Nuorten koirien tokorinkiin. Mukaan pääsi myös treenikaverimme Kaisa ja Lumi-nahkacollie Tuuloksen koirakerhosta. Odotukset ovat kovat ja tavoitteet myös.

Jopa tätikoirat ovat innostuneet tekemään tokoa, Tarakin tunkee puoliväkisin ulos autosta (!) ja haluaa olla mukana. Lenkillä Tara ja Fiona jahtaavat toisiaan hanki pöllyten, mutta Noppa ei piittaa talvesta, lumesta eikä pakkasesta. Se palelee herkästi ja etenkin tassuistaan se on todella arka. Noppa pysähtyy heti jos varpaita paleltaa tai niiden välissä on lunta. Ja pakkasta sekä lunta on riittänyt viime päivinä.

Fiona kävi luustokuvauksissa siskojensa Usvan ja Näbbenin sekä siskopuolensa Viljan kanssa. Myönnän että olen hieman katkera kohtalolle kun meille sattui tilastopoikkeama, eli kaikilla muilla kuvatuilla sisaruksilla ja Viljalla on lonkat A/A tai A/B, mutta suureksi hämmästyksekseni Fionalla C/C (matalat maljat). Eläinlääkärin mukaan ne eivät estä mitään harrastusta ja ne ovat muuten erinomaiset, maljat ovat vain matalat. Onneksi ne tärkeämmät olivat kaikilla aivan priimaa, eli kyynerpäät. Myös selät olivat kaikilla terveet,  Fionalta ja sen siskoilta kuvattiin koko selkäranka. Kaikilta tutkittiin myös silmät, olivat terveet jokaisella.

Taralla on A/A lonkat, mutta kyynerpäät 0/1. Se on aivan risa koira, joka kärsii siitä kyynerpäästä joka päivä. Luulen, että jos kuvauttaisin sen nyt, olisi kyynerpää jo kakkonen. Vähintään. Nopalla on B/C-lonkat, terveet kyynerpäät. Pullero ei ole oireillut lonkkiaan tai muutakaan raajaa koskaan ylipainosta huolimatta, se on niin rento tapaus ettei sillä jumita edes lihakset.

Taran mielestä on ollut kerrassaan ihanaa että olemme olleet kotona ja meillä on käynyt vieraita. Paljon ihmisiä jotka rapsuttavat sitä. Mieluummin koko ajan ja tauotta. Fiona kaipaa selvästi omaa rauhaa, se nukkuu yksinään talon remonttipuolella. Noppa nukkuu siellä missä on pehmeää ja mukavaa. Välillä se herää pusuttelemaan ("Olisiko jo ruoka-aika?" "Tai edes välipala-aika?"), päästän sen pissalle ja sitten se menee takaisin sohvalle. Lenkillä se murjottaa perässäni ja jos voisi, ehdottaisi pulkkakyytiä lämpimään lampaantaljaan käärittynä.

Vuoden ikävin juhla koirien kannalta eli uusivuosi on edessä, siitä kun päästään niin alkaa taas aktiivinen harrastuskausi. Voiton puolella ollaan valonkin suhteen, kevättä (eli aurinkoa, valoa ja lämpöä) kohti!

Tara rrrrrakastaa lunta


Fiona myös. Se ei tarvitse edes yllykettä, juoksee hangessa keskenään jos Tara ei leikitä sitä.


 

Taran pomppu-stalkkeri vaudissa taas...

Fiona-orava juoksee suoraan kohti kameraa...

Illalla voi sitten ottaa rennommin..

Noppa tarkkailee jouluruokien valmistelua vanhempieni mökillä

Harvinainen näky: Noppa juoksee lujaa. Se huomasi pihakuusessa oravan.

Tunnin lenkki lumessa tarpoen ei riittänyt Fionalle. Kotipihalla se teki vielä muutaman jättikokoisen kuopan lumivalliin, kieri siinä ja sitten vasta tuli sisälle.


Illalla taas väsytti (käsittämättömiä nuo sen uniasennot...)

Joulupäivänä oli raidallinen taivas

Tapaninpäivänä häivähti aurinkokin

Kommentit

 1. Sinä kyllä kirjoitat kivasti! ...Noppa ja pulkka...siinä olisi ideaa.
  Älä sure Fionan lonkkia. C-lonkat ovat ihan hyvät- näkeehän sen jo kuvistakin, että painellaan tuhatta ja sataa ja on niin kivaa! hauskaa, että kakara nauttii ihan itsekseen! Hyvän mielen kuvia :)
  Mukavaa alkavaa vuotta kaikkine uusine haasteineen teille!
  Meillä odotetaan niitä koiravauvoja kahden viikon päästä! Jännää aikaa tulossa.
  Rapsut koiruleille!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Teillä on jännät ajat edessä siellä! Sitten paljon pentukuvia jakoon!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi