Pakkaspäivän ulkoilua

Poikkeuksellisesti kuluvalla viikolla emme ole käyneet eläinlääkärissä, mutta tulevalla viikolla se on taas edessä. Nopalla on Yliopiston eläinsairaalassa Helsingissä puolivuosittainen tarkastus Addisonin taudin takia. Toivottavasti heille olisi joku neuvo tai tieto siitä miten Nopan turkin saisi kasvamaan tai ainakin sen karvanlähdön saisi pysähtymään. Noppa-ressukka palelee näillä pakkasilla kovin, sillä se vähäinenkin puolikuollut karva irtoaa huolestuttavasti. Häntä alkaa olla vain muisto entisestä ja pitkin kroppaa sille on ilmestynyt kaljuja läiskiä entisten lisäksi.

Ulkona Noppa on tuplapuettu näillä pakkasilla (-20 C). Ensin sille puetaan fleece-haalari ja sen päälle villavuorattu takki. Mietin vakavasti sille jotain pipoa ja häntäsuojaa. Taralla alkoi pissaonglmat heti pakkasten tultua, sillä on hermo puristuksissa selässä joka reagoi jotenkin kylmään. Vaikka Tarallakin on takki aina lenkeillä, silti sille tulee sisällä vahinkoja joita se ei itse huomaa. Fiona taitaa olla lauman sisäsiistein tällä hetkellä (uskomatonta), koska Nopan vatsa oikkuilee taas. 

Ostin Nopalle tossut kun sillä palelee tassuja ulkona, mutta rouva ei anna pitää niitä etujaloissa. Takajaloissa ne saa olla, mutta etutassuista se ottaa ne määrätietoisesti pois. Fiona oli mukana paikallisessa Mustissa&Mirrissä kun kävin ne tossut ostamassa ja sovittamassa Nopalle. Olin hiestä märkä kun lähdettiin kaupasta, sillä Fiona oli omaan tyyliinsä inventoinut kaupan myyntiartikkelit (maksoin niistä..), pusuttanut kaikki muut asiakkaat ja sitten se yritti jyrätä määrätietoisesti kohti kauppakeskuksen käytäviä. Se oli siis hihnassa koko ajan!

Viime sunnuntaina olimme Fionan kasvattajan järjestämässä Virve Sormusen tokokoulutuksessa. Fionan lisäksi paikalla oli sen sisko Näbben ja Jura-veli laumakaverinsa Trixin kanssa. Olisi pitänyt äänittää Virven opit, paljon tuli taas tietoa ja oppia. Mutta kun ei muista eikä älyä niitä soveltaa! Fionalla oli taas vauhti päällä, sen kaiken energian kun saisi kohdennettua tekemiseen niin meillä olisi niin paljon helpompaa...

Koulutuksen jälkeen sisarukset pääsivät juoksemaan ja painimaan metsässä. Näbben ja Fiona runttasivat Jura-veljen vuorotellen ja välillä yhdessä tantereeseen, se on niin kiltti ettei uskaltanut sanoa tomerille siskoilleen vastaan. 

Viikon kuluttua jatketaan taas Virven opissa, sitä ennen käydään Riitta Räsäsen tokokoulutuksessa ensi viikolla. 

Fionan veli Jura

Näbben ja lelu

Näbben tomerana

Fiona seuraa, Virve Sormunen tarkkailee

Koirat ovat lenkkeilleet joka päivä päivänvalossa, minä pääsin nauttimaan siitä ilosta pitkästä aikaa tänään. Kuvia klikkaamalla ne näkyvät suurempana.


Tuplavuorattu Noppa tönöttää polulla.


 Tara ja Fiona juoksivat jäätyneellä pellolla kilpaa - taas.
 

 Ja jatkoivat kotipihassa. Fiona liitää taas.

Fiona pyytää Taraa leikkimään (=juoksemaan kilpaa).

Ulkona oli kaunista ja piha oli kuin toisesta maailmasta reilun viikon takaiseen verrattuna.
Etupihan syreeneja ja terijoen salavia.

Huvimaja oli huurrettu

Tuohon vasemmalle kivikasan viereen huvimajan taakse tulee ensi kesänä rhodoja, hortensioita ja kaikenlaista muuta happaman maan kasvia.

Takapihan pengerretty perennapenkki kuusien alla. 

Terassin kulmaa

Etupihaa

Tyrnit aitauksessaan. Verkon voisi ottaa jo pois, tyrnit ovat niin isoja ettei niiden päältä enää vahingossa ruohonleikkurilla aja.

Noppa ja Fiona iltapäivätorkuilla koirasohvalla. Noppa nukkuu villahuovan päällä.

Lenkin jälkeen Fiona etsi taas talon viileimmän (ja ahtaimman) paikan nukkumiseen.

Kommentit

  1. Voi Noppasta! Kunhan pääsisitte talven yli, niin alkaako helpottaa?
    Kyllä F on kasvanut! Missä on se pieni palleroinen pentunen?

    VastaaPoista
  2. Kesällä on ongelmana Nopalla sen huono lämmönkestävyys, silloin vähäinen turkki on eduksi. Syksy ja kevät taitavat olla sille parasta aikaa.

    Mun söpö palleropentu on muuttunut minikokoiseksi aikuiseksi, käsittämätöntä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tara 13 vuotta

Ei-toivottuja perennoja

Kvartetista kvintetiksi